Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’A ELEKTRİKLİ ARAÇ PROJESİ!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen ve Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde oluşturulan “Yakın Doğu Oluşumu” girişimiyle 2016 yılında çalışmalarına başlanan adanın ilk yerli otomobili GÜNSEL, 2021 yılı Aralık ayında, Londra’da otomobil severlere 2021 yılı Aralık ayında tanıtımı yapılmıştı.

Elazığ STK Platformu 2022 Yılı Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, Gazetemize açıklamalarda bulunarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen ilk otomobil Günsel’i deprem bölgesi olan 11 ilin STK desteğini alarak, projenin üretimini  Elazığ’da yapılması konusunda bir proje hazırladıklarını belirtti.  

"OTOMOBİLİN ÜRETİMİ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ"

Zafer Aksuoğlu, Gazetemize yapmış olduğu açıklamada; GÜNSEL otomobili üreten kişiler ile görüşeceğini ve bu otomobilin üretim merkezinin Elazığ olup daha sonra Türkiye’nin 2. Yerli Otomobili olarak tüm dünyaya tanıtacağını söyleyerek;  "Bizler Türkiye’nin 2. Yerli Otomobili adı altında bir proje çalışmaları içerisindeyiz, bu projemiz Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde oluşturulan ve daha önce tanıtımı yapılmış, GÜNSEL Otomobildir.

Bu otomobil 3 kapılı J9 ve B9 marka olup  tamamen yerli kaynaklar ile üretilmiştir.

Bizlerin projesi ise Günsel ailesi ile görüşüp Günsel otomobili Elazığ merkezli olup, Türkiye de de üretmek istiyoruz. 

Bizler 11 il olarak deprem geçirmiş şehirleriz, ve bu 11 il ciddi anlamda ekonomi sanayi olarak yıpranmış durumda. Bu projemize 11 ilin STK gücünü alarak, bu otomobili Türkiye’nin 2.  Elektrikli yerli otomobili olarak Elazığ’da üretmek istiyoruz.

Detayları ise, telif hakları isim hakları GÜNSEL ailesinde olsun. Fakat bizlere de bu otomobilin üretimi için destek versinler.

Bizler zaten bu projemizi Cumhurbaşkanına da sunmak istiyoruz, en azından ticari anlamda devlet destekli bir yatırım gelirse proje çalışmalarımız hızlanır.

Depremden büyük yıkıma uğramış bu kadim şehirlerin devlet destekli  böyle bir büyük yatırım ile sosyo ekonomik toparlanmaları daha hızlı olacaktır.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol