Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Elazığ’a Lojistik Merkezi Talebi

Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı Tarafından Organize Edilen Millet-Vekili Buluşmaları kapsamında oda başkanları, STK’lar ve medya mensupları ile bir araya geldi. 16 Eylül Cumartesi günü saat 10:30'da Kültürpark Mamürat’ül Aziz Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilin öncelikli sorunları masaya yatırıldı.


Toplantıda söz alan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, Saadet Partisi Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya’dan Ovacık, Bingöl, Malatya, ve İstanbul’da beklenen olası depremlerin göz önünde bulundurularak Elazığ’da Afet Bölge Müdürlüğü ve buna bağlı olarak Lojistik Merkez kurulması talebini yineleyerek Lojistik Merkezin kurulmasının Elazığ’a 30-35 Bin istihdamın sağlanacağına vurgu yaptı.


*DEPREMİN YARALARI SARILMADI


“Böylesi sorunlu bir şehirde şehir buluşmalarını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkanlığı nezdinde de bütün yönetime şükranlarımı arz ediyorum. Biz Elazığlılar olarak özellikle basın mensupları olarak bütün bu tür toplantıları önemsediğimizi ifade etmek istiyorum.”diyen Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, “Malumunuz olmak üzere 2020 tarihinde yaşamış olduğumuz depremin yaralarını sarılmadığını zannedersem salonda bulunan hazirunun % 50’sinden fazlası hemfikir olarak beyan edeceklerdir. Bu konuda Elazığ’ı, Sayın Genel Başkan Vekilim Erganili olmanız hasebiyle yakından bildiğinizi düşünüyorum. Elazığ 1936’lı yıllarda devlet tarafından düzenlenen şark raporunda Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri olarak deklare edilmişti. Bununla ilgili eserler var.”diyerek sözlerine başladı.


EN HAYATİ UZUVLARIMIZI DA KAYBETMEK ÜZEREYİZ.


1936’lı yıllarda devlet tarafından düzenlenen şark raporunda Türkiye’nin en güzide şehirlerinden biri olarak deklare edilmesine rağmen o tarihten bu güne kadar geçen sürede Elazığ’ın her geçen gün kan kaybettiğini pandemi ve depremlerle bu kan kaybetmelerin ivme kazandığına dikkat çeken Koca; “Ancak 1936 yılından bu tarafa Elazığ her geçen gün ciddi bir şekilde kan kaybediyor. Ama 2020 depremi ardından yaşanan pandemiyle bu kan kaybetmeler ivme kazandı. En hayati uzuvlarımızı da kaybetmek üzereyiz.”dedi.


*ELAZIĞ’IN DEVLET KİMLİĞİ ELİNDEN ALINDI


Devlet Kurumlarının başka şehirlere taşınarak Elazığ’ın Devlet Kimliğinin elinden alındığını ve bununla beraber Doğu ve Güneydoğu’dan alınan niteliksiz göçlerin şehri olumsuzluklara ittiğini aktaran Başkan Koca; “Elazığ’ın geçmişte bir devlet misyonu olan bir kent olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak Devlet Kurumlarının yavaş yavaş Elazığ’ın dışına taşınarak ilimizin devlet kimliği elinden alındı. Bunlar alınırken de dışarıdan özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan almış olduğumuz niteliksiz göçler Elazığ’ı daha farklı olumsuzluklara itti.” Şeklinde konuştu.

DEPREMLERİ ELAZIĞ’IN KURTULUŞ VESİLESİ SAYMAYA BAŞLADIK


6 Şubat depremlerine kadar Elazığ’ın niteliksiz göçler aldığını ancak bu depremlerden sonra MalatyaAdıyaman, K.Maraş gibi illerden başta bürokrasi ve önemli iş adamları olmak üzere çok nitelikli göçler aldığının altını çizen M.Nafiz Koca; “2020 depreminden sonra yaşanan bu olumsuzluklar kat kat artarken, 6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli İkiz depremleri yaşadı. Bu depremler hepimizi derinden yaraladı. Ancak biz bu depremleri bile Elazığ için bir kurtuluş vesilesi saymaya başladık. Şöyle ki; 6 Şubat’a kadar Elazığ niteliksiz göç alırken 6 Şubat depreminden sonra Malatya, Adıyaman, K.Maraş gibi illerimizden çok nitelikli göçler aldı.”dedi.


*NİTELİKLİ GÖÇLERİN ELAZIĞ’DA KALMASI İÇİN FORMÜL GELİŞTİRİLSİN


Başkan Koca; bu nitelikli göçlerin Elazığ’ın gelişmesi için bu şehirde kalmasını talep ettiklerini belirterek; “Çünkü bu nitelikli göçlerin içerisinde bu şehirlerimizin çok önemli iş adamları geldi şehrimize, Ticaret Odası Başkanımız da bunu bilirler. Onun haricinde bürokraside çok önemli göçler aldık. Bu insanların burada kalması için bir formül geliştirilmesini düşünüyorum.”diye konuştu.


*ELAZIĞ’DA AFET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KURULUMASINI İSTİYORUZ


Çevre illerde meydana gelecek olası depremlerin göz önünde bulundurularak Elazığ’da Afet Bölge Müdürlüğü ve buna bağlı olarak Lojistik Merkez kurulması talebinin mecliste gündeme getirilmesi isteyen Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca şunları söyledi; “Bunun haricinde 6 Şubat depremi ve 2020 depreminden sonra ilimizde bir çok yerler yıkıldı. Yeniden yapıldı. Kaybımız az ve Elazığ’da stabil bir konuma geldi. Bu bağlamda yine beklenen bir Ovacık Depremi var. Bingöl ve İstanbul depremleri, İstanbul’da yaşayan Elazığlıları da düşünürsek bu depremlerde Elazığ stabil olduğu için bölgeye ulaşım sağlanacak illerin başında geldiğinden dolayı Devlet tarafından bir Afet Bakanlığı kurulmasını ve bu bakanlığa da bağlı olarak ta ilimizde bir Afet Bölge Müdürlüğü’nün kurulmasını ve Afet Bölgesiyle alakalı da Ticaret Odası Başkanımızın da bu konuda katkıları olacaktır. İlimize bir Lojistik Merkezi’nin kurulmasını talep ediyoruz. Bu Lojistik Merkezin kurulması demek Elazığ’a 30-35 Bin istihdamın gelmesi demektir. Bu talebimizi önemsiyoruz.”


*11 İLİN CEMİYET BAŞKANLARININ CUMHURBAŞKANIYLA BİR ARAYA GELMESİNİ TALEP EDİYORUZ


Daha önce Elazığ Ticaret Odası Başkanı İdris Alan’ın 11 İlin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyla, devletimizin tepe yöneticilerinin bir araya gelerek bölgesinin sıkıntılarını birde bunlardan dinlemeleri yönündeki çağrısını hatırlatan Koca bu haklı talep konusunda yardım isteyerek; “Sayın ETSO Başkanımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız veya Devletin diğer tepe yöneticilerinin 11 ilde depremi yaşayan 11 ilin Gazetelerin Cemiyet Başkanları ile bir araya gelmesi konusunda bizlere yardımcı olursanız miteşekkür oluruz.”dedi.


AYASOFYA YENİDEN İBADETE AÇILSIN
Başkan Koca ayrıca Merhum Erbakan Hocanın da hayali olan Ayasofya Camisi’nin yeniden ibadete açılarak kilise olarak ibadete açılması planlanıyor dedikodularının önüne geçmesi isteğini de mecliste görüşülmesini ve Türkiye ve İslam Dünyası’nda gündem olmasını istediklerini belirterek; “ Bunun haricinde de dile getireceğinizi düşünmüştüm konuşmanızda ama sanırım unuttunuz ya da gündeminizde yoktu. Türkiye genelinde bir Ayasofya problemimiz var. Ayasofya geçtiğimiz yıllarda ibadete açılmasıyla hepimizi sevindirmiş, mutlu etmiş ve Partinizin Kurucu Genel Başkanı Merhum Sayın Erbakan Hocamızın da hayaliydi Ayasofya. Ancak bu günlerde Ayasofya’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Ayasofya’nın minareleri yıkılıyor ve dış kaynaklardan takip ettiğimiz kadarıyla restorasyon adı altında Ayasofya’nın yeniden kilise olarak ibadete açılması planlanıyor. Böyle bir senaryonun da olduğunu düşünerekten konunun Türkiye genelinde gündeme gelip İslam Dünyası’nda gündem olmasını istiyoruz.”sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol