Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Elazığ’a Yine ‘BAKAN’ Yok!

ÖZEL HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan ve 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan,  Bakanlar Kurulu olarak da bilinen yeni kabineyi açıkladı.  Elazığ’dan rekor bir şekilde yüzde 67.02 oranında oy alan Elazığ’a yine Bakanlık verilmedi. 

28 Mayıs tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanarak 13. Cumhurbaşkanı olmaya hak kazanan Erdoğan 3 Haziran Cumartesi günü Meclis'te yemin ederek görevine resmen başlarken, yeni dönemde görev alacak Bakanlar Kurulu da 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Yeni açıklanan Bakanlar listesinde Bingöl Milletvekili olarak görev yapan Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanırken, listede yine Elazığlı bir isme bakanlık verilmediği görüldü.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

28 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan ve 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin ederek görevine resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyelerini açıklarken kabinede Elazığ’dan kimseye yer vermediği görüldü. 14 Mayıs seçimi öncesinde milletvekili adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Elazığ’a bakanlık verilmesi yönünde seçmenlere verdikleri sözler askıda kaldı. Bundan önceki tüm hükûmetler döneminde de mutlaka bir bakanı olan Elazığ, Ak Parti Hükümeti Döneminde Bakanlık verilmeyen tek il olma özelliğini sürdürdü.  Kabinenin açıklanmasının ardından Elazığ’a yine bakanlık verilmemesi büyük hayal kırıklığına neden olurken, vatandaşlar tarafından ‘Elazığ’ın makus talihi, Sahipsiz Elazığ, Elazığ yine sahipsiz kalacak anlaşılan’ gibi yorumların yapılmasına sebep oldu.

 KOCA TAVSİYE ETMİŞTİ

Elâzığ, Ak Parti'nin kurulduğu tarihten bugüne kadar şartsız ve koşulsuz sürekli destek verirken, bölgede Elâzığ dışındaki çevre tüm illerde her dönem bakanlar çıkardı. Ak Parti'den, Elazığ’a bu dönemde de bakanlık verilmemesi eleştiri oklarına neden olurken, Genel Yayın Yönetmenimiz ve aynı zamanda Gazetemiz İmtiyaz Sahibi M.Nafiz Koca, kabine açıklanmadan önce konuyu köşesine taşımış ve Elazığ’ın çiçeği burnundaki milletvekillerine tavsiyelerde bulunmuştu.

 14 Mayıs 2023 seçimleri öncesinde hem Cumhur İttifakının hem de Millet İttifakının Milletvekili adaylarının nerede bir kalabalık topluluk görse eline mikrofonu aldığını, Elazığ’a bir Bakanlık verecekleri yönünde sözler verdiklerini belirterek; işin reel ve magazin bölümünü ayrıştırıp bakanlık konusundaki isim konusunda önerisini dile getirmişti.

* FETÖ VE SINIR KOMŞULARIMIZIN KORKULU RÜYASI; TÜMAMİRAL SAYIN CİHAT PAŞA.

“Elazığ’a bakanlık verilsin mi verilmesin mi? Elbetteki verilsin, verilmeli de…”diyen Koca yazısında

Ulusal güvenlikte ve uluslar arası stratejilerin belirlenmesinde Cumhurbaşkanının güvenebileceği ender kişilerden biri olacak ve Ülkenin tarihsel geçmişine vakıf, alacağı tarihi kararlarla reisin tarihe damga vurmasını sağlayacak belki de tek ismin Tümamiral Cihat Yaycı ismini önermişti.

M.Nafiz Koca’nın konuyla ilgili yazısının bir bölümünü siz okuyucularımız için derledik;

“Peki, kabinede hangi Elazığlı isme yer vermeli Sayın Cumhurbaşkanı?

Seçilmiş Milletvekillerinin Bakan olma şansı olmayacağına göre bu seçilmişlerimiz Sayın Cumhurbaşkanına rahatlıkla bir Bakan ismi önerebilirler.

Bu işin üstesinden hakkiyle gelebilecek, Sayın Cumhurbaşkanının önüne götürüldüğünde Cumhurbaşkanının müteriz olmak bir tarafa hatırlattıkları isimden dolayı kendilerine müteşekkir olabileceği bir isim var.

Adam gibi adam.

Tam bir Elazığ beyefendisi.

Ulusal güvenlikte ve uluslar arası stratejilerin belirlenmesinde Sayın Cumhurbaşkanının güvenebileceği ender kişilerden biri.

Ülkenin tarihsel geçmişine vakıf, alacağı tarihi kararlarla reisin tarihe damga vurmasını sağlayacak belki de tek isim…

Hangi siyasi görüşten olursa olsun hemen herkesin gözü kapalı kabul edeceği bir kişi.

Mavi Vatanla tüm dünyanın ismine aşina olduğu, FETÖ başta olmak üzere kıyı sınır komşularımızın korkulu rüyası; Tümamiral Sayın Cihat Paşa.

Sayın Cihat Yaycı ismi bu konjektörde yeni kabineyi taçlandıracak aktörlerden biri olabilir.

Olmalıdır da…

İsmi masaya götürmek kafi.

Sayın Cumhurbaşkanına Cihat Yaycı Paşamızın ismi hatırlatılırsa ben Sayın Cumhurbaşkanının itiraz etmeyeceğini düşünüyorum.”

 KAYBEDEN YİNE ELAZIĞ MI OLACAK?

Evet, kabine açıklandı, listede yine Elazığ’a bakan çıkmadı. Yine kaybeden Elazığ mı olacak? Yoksa Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcında Elazığ’ın makus talihi değişecek mi?

 İŞTE YENİ KABİNE;

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkınbak

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol