Öne Çıkanlar Alt Liglere Devam Kararı elazığdanhhaberler elazığ haber AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ toki kentsel dönüşüm can kaybı

Bu haber kez okundu.

Elazığ’da Şiddetli Kuraklık!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün her ay yayımlanan ve kuraklık analizlerinin yapıldığı Normalin Yüzdesi Metoduna (PNI - Percent of Normal Index) göre 2023 Temmuz Ayı Meteorolojik Kuraklık Durumuna ilişkin harita paylaşıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün temmuz ayı kuraklık analizi ve yağış raporunda, Türkiye'nin büyük bölümü için şiddetli kuraklık uyarısı yapıldı.

Haritaya göre, temmuz ayı yağışları Karadeniz dışındaki tüm bölgelerde normaline göre azaldı.

Temmuz ayı Kuraklık Haritasına göre ülkenin büyük bölümünün ve Elazığ’ın koyu renkle belirtilen şiddetli kuraklık altında olduğu görülüyor.

Meteoroloji'nin 2023 yılı Temmuz Ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, Türkiye geneli temmuz ayı yağışları normalinin ve geçen yıl temmuz ayı yağışlarının üzerinde gerçekleşti.

Raporda, temmuz ayında 18,4 mm olan yağış miktarının, (1991-2020) temmuz ayı normaline göre yüzde 18, geçen yıl temmuz ayı yağışlarına göre yüzde 100'den fazla artış gösterdiği belirtildi. Ancak haritaya göre Elazığ’da Temmuz ayı yağışı 5mm, yağışlı günler sayısı ise 1-2 gün aralığında olarak belirtildi. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol