Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’I BÖLGE LİDERİ “YAPACAĞIZ”

Elazığ’da sorunların başında işsizlik ve ilçelerde ki mağduriyetler olduğunu belirten Akın; ‘Bizim projelerimizle vatandaşın eline zenginlik geçecek.’  dedi.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Saadet Partisi olarak proje siyaseti başlattıklarını belirten CHP Elazığ Milletvekili Aday Listesi’nin 2’nci sırasında yer alan; Saadet Partisi Elazığ Eski İl Başkanı, Yüksek Elektrik Elektronik Mühendisi Abdullah Akın; 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarına yönelik gazetemize açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanlığı ve 28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini değerlendiren Akın, seçmenin 2018 yılındaki seçmen olmadığını çok bilinçlenmiş ve şuurlanmış olduğunu söyledi.

Elazığ’ın sorunlarına yönelik çözüm önerileri içeren Elazığ Kalkınma Planının detaylarını gazetemize anlatan CHP Milletvekili Adayı Abdullah Akın’ın seçilmeleri halinde bu projeleri Elazığ'da hayata geçirerek büyük bir kalkınma süreci başlatacaklarını söyledi.

“VATANDAŞLAR, “BIKTIK USANDIK, KURTARIN” DİYORLAR”    

Seçim çalışmaları kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam  eden Abdullah Akın, “Hamdolsun gittiğimiz her yerde, Elazığ’da çok büyük bir teveccüh var, sevgi var. Bunu birebir ilişkilerimizde çok rahat bir şekilde ifade ediyorlar. Vatandaşlarımız bize iki kelime kullanıyor diyor ki bir; ‘Bıktık usandık”, iki, “Bizi kurtarın” çok açık bir şekilde bunu ifade ediyor. Seçmen; 2018 yılındaki seçmen değil, çok bilinçlendi ve şuurlandı, eğitimde metottur; siz sadece insanlara söyleyerek bir şeyleri öğretemezsiniz, bazı şeylerde yaşanarak öğrenilir.” dedi.

MADENLERİMİZ, HOLDİNGLERİN CEBİNE KONULDU

Vatandaşların taleplerini sorunlarını dinlediklerini kaydeden Akın, seçmenin kırgın olduğunu belirterek, “Bu 5 senenin içerisinde milletimiz şunu gördü hakikaten biz AK Partiye bir şans verdik ancak bu şansın sonucunda maalesef ülkeyi getirdikleri nokta belli, ülkemizde şuan ekonomik hayatta çok büyük pahalılık var diğer taraftan tarım ve hayvancılık çökmüş ilaveten ilimizin maden zenginlikleri holdinglerin cebine konuluyor aynı ilçede yaşayan vatandaşlarımız yoksullukla işsizlikle boğuşuyor bun dan dolayı seçmen çok kızgın.” diye konuştu.

AK PARTİ HEZİMETE UĞRAYACAK

Seçmenin artık değişim istediğini söyleyen ve 14 Mayıs’ta iktidarın hezimet yaşayacağını ifade eden Akın, “Elazığ’da AK Parti bu seçimlerde çok ciddi bir hezimete uğrayacak. Ben bunu çok net ifade ediyorum. Bunun tek nedeni de bunların yanlışlığı değil birde bizim doğrulumuz var. Elimizde projelerimiz var samimiyetimiz var. Vatandaş bunu çok iyi anlıyor. Yani siz vatandaşın karşısına çıktığınızda insanların bir feraseti var. Kimin kendisini aldatıp kimin kendisine bir şeyler kazandıracağını çok iyi tahmin ediyor. Çünkü onun geçmişine bakıyor.” ifadelerini kullandı.

PROJELER İLE AMAÇLANAN HEDEFLER

Projeler ile amaçladıkları hedeflerini de açıklayan Akın, “Birinci amaç işsizliği çözmek. İkinci amacımız da nitelikli ve yüksek gelirli bir istihdam oluşturmak. Üçüncüsü de ihracat potansiyelini artırmak. Bizim amacımız Elazığ’ı ilk 10’’un içerisine koymak.” diye konuştu.

İLÇELERİMİZE BÜTÜN YATIRIMLARI GETİRECEĞİZ

Akın, her ilçede ayrı bir sorun olduğunu kaydederek, "Buna yönelik de çözümleri ürettik. İlçe devlet hastaneleri tam donanımlı hale getirilecek. İlçelerdeki okullarda sayısal bölüm şu anda yok. Aile çocuğunu Elazığ’a göndermek zorunda kalıyor. Hoca yok diye Elazığ’a göndermek zorunda kalıyor. İlçe okulun ayağına gitmez, okul ilçenin ayağına gider. İlçe okulları tam donanımlı hale getirilecek.” dedi. 

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE TARIMSAL SULAMA SİTEMLERİ ÜCRETSİZ OLACAK

Tarım ve hayvancılıkta Elazığ'ın gerilediği belirten Akın, “Hayvancılığı bırakan bir daha geri gelmiyor, çünkü hayvancılık ölmüş. Fiyatları çok yüksek gübre alamıyor, mazot alamıyor. Hayvancılık tarım girdilerinden vergilerin kaldırılmasını sağlayacağız. Bunun için gayret edeceğiz. Tüm ilçelerde tarımsal sulama projesi yapılacak, Uluova, Kuzova yılan hikâyesine dönmüş, biz tarımsal sulama sistemleri geliştireceğiz.” dedi.

ORGANİZE SANAYİMİZİ GENİŞLETİP BÜYÜK ÖLÇEKLİ, YÜKSEK KATMA DEĞERLİ YATIRIMLARI İLİMİZE KAZANDIRACAĞIZ.

OSB Elektrikli kara ve hava araçları kümelenmesi projesinde 1000 kişi istihdam edileceğini belirten Akın, “Batarya ve elektrik motorunu ürettiğiniz zaman ister istemez organize sanayiye elektrikli motor üreticileri gelecek. Neden? Hammaddeye yakın olmak isteyecekler. Dolayısıyla burada bir kümelenme faaliyeti ile 10 Bin istihdam olacak.” diye konuştu.

TÜM İLÇELERE ÜRETİM TESİSLERİ KURULACAK

Akın, Tüm ilçelerde mahsul paketleme tesisleri kurulması ve markalaştırma projesine değinerek, “Mesela Baskil’de kayısı, bir yerde orcik, pestil, Gezin'in fasulyesi nohudu, çileği aklınıza ne gelirse o ilçenin markası ile zincir marketlere vereceğiz ve alım garantisi verilecek parası da çiftçiye peşin verilecek."  derken sözlerine tüm ilçelerde toplu konut ve işyerleri yapacaklarını da ekledi.

HAZAR GÖLÜNÜ ISLAH EDİP YATIRIMLAR YAPACAĞIZ

Hazar Gölü ıslah ve turizm yatırımları projesini anlatan Akın, “ Bizim elimizde öyle büyük bir nimet var ki; Hazar Gölü. Avrupa’ya gidin her taraf yeşillendirilmiş, küçücük göletin üstüne bile tekneler, kayıklar, yapılar, yapmışlar. Bizim kocaman gölümüz var, hiç bir şey yapılmamış. Biz orada acilen hazar gölünü ıslah edip yatırımlar yapacağız.” diye konuştu.

TÜM İLÇELERE TURİZM YATIRIMI YAPACAĞIZ.

Birçok tarihi yerleri olan ilçeleri turizme kazandıracaklarını aktaran Başkan Akın, “Güzel ilçemiz Keban'ın, Kemaliye'den bir farkı yok. Kemaliye’ye bakın neler yapmışlar ama bizim Keban’a hiçbir yatırım yapılmamış. Birçok tarihi yerleri olan ilçelerimiz bu şekilde. Biz inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

AÇIKLADIĞIMIZ PROJELERLE VATANDAŞLARIMIZIN SEVGİLERİ ARTTI

Hazırladıkları proje ile Elazığ’ın bölge lideri olacağını söyleyen Akın, “Tüm ilçelere ücretsiz güneş enerjili tarımsal sulama sistemleri kurulacak ve  köprü ve bağlantı yollarını yapacağız. Maden zenginliklerimizi ilimize kazandıracağız. İmalatçılar sitesi kuracağız. İş insanlarımızın, esnaflarımızın karşılaştığı zorlukları kaldıracağız. Yardımlar ve teşvikler sağlayacağız. Doğalgaz gitmeyen yerleşim yerlerine doğalgaz ulaştıracağız.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜK ÖLÇEKLİ PROBLEMLER, BÜYÜK PROJELERLE ÇÖZÜLÜR  

“Büyük ölçekli işsizlik büyük ölçekli projelerle çözülür” diyen Akın, “Elazığ genelinde 60 bin insanımız işsizdir ve her geçen gün artıyor. Bundan dolayı Elazığ’ımızda asayiş olaylarının her geçen gün arttığını ve gençlerde uyuşturucu bağımlılığının çok küçük yaşlara düştüğünü görüyoruz. Bundan dolayı aileler yok oluyor, ahlak yok oluyor. Diğer taraftan ilimizin bakır ve krom madenlerinin bir kaç holdingin cebine konuluyor, aynı ilçede yaşayan vatandaşımızın işsizlik, yoksullukla boğuştuğunu, esnafın kepenk kapattığını görüyoruz. Tüm bu problemler büyük ölçekli problemlerdir. Bundan dolayı bu problemleri çözmek için kapsamlı projelere ihtiyaç vardır. Bu yüzden milletvekili olarak seçilmem durumda inşallah bu problemleri çözerek Elazığ’ı bölge lideri yapacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol