Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Elazığ’ın Doğal Gaz Şebekesi Güvende

Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, “Önceliğimiz Elazığlı vatandaşlarımızın doğal gaz konforunu daima güvenli bir şekilde yaşaması.

Bu sebeple 507 kilometrelik dağıtım hattımızda bulunan 30 bin 458 adet servis kutusu ile dağıtım şebekemizi oluşturan tüm unsurlarda kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik” diye konuştu. 40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla Türkiye’nin dört bir yanına doğal gaz ulaştıran Aksa Doğalgaz, 27 il, 255 ilçe ve beldedeki 5 milyona yakın abonesine doğal gaz dağıtımı gerçekleştiriyor.

Faaliyetlerini tüm lisans bölgelerinde olduğu gibi Elazığ’da da başarıyla sürdüren Aksa Doğalgaz, diğer altyapı kuruluşlarının çalışmaları ve üçüncü şahısların yaptığı kazılar sırasında şebekeye vermiş olabilecekleri muhtemel hasarların tespit edilmesi amacıyla yılda en az iki kez kaçak taraması yapıyor.

Tarama çalışmaları kapsamında 30 bin 458 adet servis kutusu ve 507 kilometrelik doğal gaz şebekesi büyük bir titizlikle kontrol edilen Aksa Elazığ Doğalgaz şebekelerinde doğal gazın sürekli ve emniyetli olarak kullanılabileceği tespit edildi.

ÇALIŞMALAR PROFESYONEL EKİPLERCE YAPILIYOR

Bölgede yürüttükleri operasyonları değerlendiren Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, “Uzman ekiplerimizle altı aydan kısa periyotlarda OMD (Optical Methane Detector) tip kaçak arama cihazıyla donatılmış araçlarla, bu araçların giremediği bölge ve sitelerde ise hassas el detektörleri ile şebekelerimizin kontrolünü gerçekleştiriyoruz.

Önceliğimiz Elazığlı vatandaşlarımızın doğal gaz konforunu daima güvenli bir şekilde yaşaması.

Bu çalışma ile birlikte kesintisiz ve güvenli gaz arzının sağlanabilmesi için şebekeye verilmiş muhtemel hasarların tespit edilmesini amaçlıyoruz.

507 kilometrelik dağıtım hattımızda bulunan 30 bin 458 adet servis kutusu ile dağıtım şebekemizi oluşturan tüm unsurlarda kaçak taraması faaliyetlerimizi başarıyla gerçekleştirdik” dedi.

KAZI ÖNCESİNDE DAĞITIM ŞİRKETİ MUTLAKA BİLGİLENDİRİLMELİ

Doğal gaz hattı bulunan sokaklarda izinsiz kazı yapmak yasak olduğu için gerek resmi kurum ve kuruluşlar gerek üçüncü şahıslar tarafından yapılması planlanan tüm altyapı çalışmalarının daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve doğal gaz hattına hasar verilmeden kapatılması için öncesinde 444 4 187 numaralı Aksa Doğalgaz Çözüm Merkezi’ne bilgi verilmesi gerekiyor.

Vatandaşlar da izinsiz kazıya dair şüpheli bir durumla karşılaştıklarında 7 gün 24 saat hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil hattını arayarak dağıtım şirketini bilgilendirebiliyor..(Bülten Haber)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol