Öne Çıkanlar 2023 DEPREM Elazığ yerelhaber GEÇ KALIYORUZ

Bu haber kez okundu.

Elazığ’ın Zehirli Binaları

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan çalışmalarda hasar gören binalar tespit edilerek yıkım kararı alınmasına rağmen, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmasının yavaş ilerlemesi nedeniyle hasarlı binalar madde bağımlılarının mekânı haline geldi. Moloz yığınına dönmüş sokaklar, patlamış duvarlar ve geceleri bu harabe binaların içinden gelen ürkütücü sesler Elazığlıları tedirgin ediyor.

 YIKIM ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILSIN

Vatandaşlar ağır hasarlı binaların gece geç saatlerde uyuşturucu kullanmak ve alkol tüketmek için kullanıldığını söylediler. Binaların güvensiz hale geldiğini belirten vatandaşlar yıkım çalışmalarının hızlandırılmasını istediler.

 KORKUYORUZ

İnsanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturduğunu kaydeden vatandaşlar alkol, tiner ve çakmak gazı kullananlar karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini söylediler. Yaşanan korkunç tabloya karşı yetkililere seslenerek bu olumsuzlukların biran evvel sonlandırılmasını istiyorlar.

 

VATANDAŞLAR YARDIM BEKLİYOR

Özellikle Elazığ’ın merkezinde bulunan Nailbey, Rızaiye, Rüstempaşa, Sarayatik ve Sanayi Mahallelerinde bulunan bir çok ağır hasarlı binalar tinercilerin yuvası haline geldiğini söyleyen vatandaşlar, kullanılmayan binalara giren kimliği belirsiz kişiler, kullandıkları uyuşturucu maddenin etkisi ile mahallede  bulunan vatandaşları rahatsız ederken, bir çok bina da ise yangının çıkmasına neden olduğu ve hırsızlık olaylarında da artışa neden olduğu kaydettiler.

UYUŞTURUCU MADDE KULLANIYORLAR, ALKOL ALIYORLAR

Emniyet güçlerinin devamlı olarak bu uyuşturucu kullananların peşinde olduğunu ama çözüm sadece yıkımla çözüleceğini söyleyen vatandaşlar, "Uyuşturucu kullananlar boş apartmanlara geliyorlar. Uyuşturucu madde kullanıyorlar, alkol alıyorlar. Etrafa rahatsızlık veriyorlar. Polisimiz sağ olsunlar  devamlı olarak çalışıyor ve müdahale ediyor ama yeterli değil.  Tek çözüm bu ağır hasarlı binaların yıkılması. Mahalleli olarak tedirgin oluyoruz." dediler

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol