Öne Çıkanlar 2023 DEPREM Elazığ yerelhaber GEÇ KALIYORUZ

Bu haber kez okundu.

Elazığlılar Bu Habere Dikkat!

HABER GÜLÇİN TURGUT

Mevsim normallerine göre geç başlayan sıcak hava bir anda etkisini göstermeye başladı

Yaz aylarının gelişiyle birlikte giderek artan hava sıcaklıkları birçok kronik rahatsızlığı olan kişileri de olumsuz etkiliyor.  Uzmanlar zorunlu olmadıkça gerek kalp hastalarının gerekse normal sağlıklı kişilere belli saatlerde kesinlikle dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

BOL SIVI TÜKETİN

Sıcak havalarda yaşamsal önem taşıyan bol su tüketimini hatırlatan uzmanlar “Yaz aylarını sağlıklı geçirmek için özellikle Tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan vatandaşların, sıcak havalarda günlük en az 2 ila 2,5 litre su tüketmesini ve serin havalarda dışarı çıkmalılar ve dinlenmeyi ihmal etmemeleri gerekiyor” ifade ediyorlar. 

GÜNEŞ ÇARPMASI

Bu aylarda güneş çarpması, ishal, idrar yolu enfeksiyonu en çok görülebilen rahatsızlıklar olduğunu bildiren uzmanlar; “Özellikle güneş çarpmasında bilinç kaybı ciddi sağlık sorunu oluşturabilmektedir. Bu durumu yoğun yaşayan hastalara hastanede damardan müdahale etmek gerekiyor. Hafif durumlarda ise ılık suyla banyo ve bol sıvı tüketimini öneriyorum” dedi. 

HASTANEYE BAŞVURUN TAVSİYESİ

Yaz aylarında gelişen ishallerin çoğu zaman 1-2 günde kendiliğinden düzeldiğini ama bu aralıkta düzelmeyen ishallerin sıvı kaybını arttıracağını bu gibi durumlarda ise mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini söyleyen uzmanlar;  yüksek sıvı kayıplarının böbrek rahatsızlığının başlıca sebepleri arasında olduğunu belirterek,  İyice pişirilmiş gıdaların tüketilmesini, sebze ve meyvelerin iyice yıkanmasını, sık sık el yıkanması tavsiyesinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol