Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler Türkiye türkiyede deprem

Bu haber kez okundu.

Elazığlılar Bu Habere Dikkat!

Şehrin değişen ve gelişen sosyoekonomik yapısına bağlı olarak şehre yeni yaşam alanlarının kazandırılması, TOKİ konutlarının yapılması, sosyal ve eğlence merkezleri, kamu kurum ve kuruluşların yer değiştirmesiyle Elazığ’ın mimari olarak genişlemesinden dolayı yeni T plaka ticari taksi durak noktaları hayata geçirilecek.

Elazığ Şoförler Odası Başkanlığı’nın talebinin ardından Elazığ Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda, 17 adet yeni taksi durağı noktası belirlendi. Halihazırda 68 duraktaki 559 T plakalardan açılması planlanan duraklara geçiş yapılacak.

TİCARİ TAKSİ ARAÇ AKTARMASI NASIL YAPILACAK?

Duraklara yapılacak olan 95 adet T plaka ticari taksi geçişi aktarma işlemlerine; şehir genelinde hizmet veren Elazığ Belediyesi’ne kayıtlı T plaka ticari taksi sahipleri katılabilecek. Ayrıca, aktarma işlemi yapılırken, birden fazla T plaka sahibi olanlar yeni açılacak durak noktalarından herhangi birine sadece bir T plaka ruhsatı için müracaat edebilecek.

Elazığ Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda;

Aktarma talebinde bulunan T plaka ticari taksi sahibi mevcutta hizmet verdiği duraktan yeni durağa geçerken, mevcut T plakasına ait tüm haklarından feragat edecek. Aktarma talebinde bulunan T plaka sahibinin mevcutta hizmet verdiği T plakası ve aracı ile yeni durağa geçiş yaparak Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yeni durağa ait güncellenmiş çalışma ruhsatı alacak. Yeni açılacak durak noktalarına aktarma işlemleri her bir durak için ayrı ayrı yapılacak ve belirlenen farklı bir yerde parklanma yapılamayacak. Yeni açılacak durak noktaları için her bir duraktaki araç sayısından daha fazla talep olması halinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilerek yeni duraklarda hizmet verecek T plaka ticari taksiler belirlenmiş olacak.

Açılması planlanan yeni durak noktaları ve tahmini araç sayıları şu şekilde;

Hilalkent Mahallesi 4, Türk Telekom-Tapu 5, Park 23AVM-Hazardağlı Kavşağı 8, Orman Kavşağı 5, Yeşilkent- Keban Kavşağı 4, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 4, Çaydaçıra Mahallesi 12, Ulukent Mahallesi 3, Harput 3, Karaçalı Camii 4, Halit Hoca Efendi Bulvarı 5, Eski Devlet Hastanesi 4, Eski Sigorta Hastanesi 7, 112 Acil Yemişlik TOKİ 4, Bızmişen TOKİ 4, Çatalçeşme TOKİ 4 ve Elysium AVM 15.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol