Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk Türkiye

Bu haber kez okundu.

Emekli Maaşlarına Yeni Düzenleme

Temmuz ayında gerçekleşen %25'lik maaş zammı emekliler için yetersiz kalmış ve büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu. Bu durum üzerine gelen yoğun talepler ve beklentiler sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından yeni bir ek zam düzenlemesi yapılacağı açıklandı.

16 milyon emekli vatandaşın merakla beklediği ek zam haberleri sonunda geldi. Emekli maaşlarına gelecek olan ek zammın miktarı ve ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda kesin bilgiler henüz açıklanmasa da, uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelere göre kısa süre içinde yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor.

EMEKLİYE EK ZAM GELECEK Mİ?

Özellikle en düşük emekli maaşına yapılan düzenlemelerin öne çıktığı biliniyor. Mart ayında 7500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşı, kök aylık üzerinden yapılan zamlarla aynı seviyede kalmıştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN ŞOK İDDİA

Yeni düzenlemeye göre en düşük emekli maaşının ekim ayı itibarıyla 10.000 TL'ye kadar yükseltilmesi planlanıyor. Bu adım sayesinde Türkiye'de 10.000 TL'nin altında emekli maaşı alan vatandaş kalmayacak. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol