Öne Çıkanlar google Elazığspor ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ a ya BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ

Bu haber kez okundu.

Emekliler sandıkta cevabını vermelidir!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yapılan zam oranının beklenenden çok düşük olduğunu dile getiren Başkan Gür, seçim öncesi verilen vaatlerin yerine gelmediğini, emeklilerin hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Vedat Gür, İktidarı emekli zamları üzerinden eleştirdi. İktidarın emekliye yönelik seçim öncesi vaatlerinin olduğunu fakat seçim sonrası verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten Başkan Gür, emeklinin açlığa mahkum edildiğini belirtti.

EMEKLİYİ MEZARA KOYDULAR

Emekli aylıklarına yüzde 25 zammı gazetemize değerlendiren Başkan Gür, emeklinin yaşama hakkının elinden alındığını belirleterek, “Bu zam tamamen emekliyi mezara koyma gibi bir şey oldu. Milleti Bırakın yoksulluk, açlıkla baş başa bıraktı. Hükümetimizin seçim öncesi vermiş olduğu vaatlere dayanarak beklentilerimiz bir hayli yüksekti.” dedi.

VAATLER SEÇİMDEN SONRA GİTTİ

Seçim öncesi verilen sözlerin tutulmamasının emekliyi hüsrana uğrattığını belirten Başkan Gür, “Cumhurbaşkanımız yüzde 45-30‘a kadar olan KDV'li maaş artışlarından söz etmişti. Seçimden sonra verilen vaatler gitti. Emekliyi mağdur eden bir sistem getirildi. Maaşı 7500 TL'nin altında olana zam yapılmadı. EYT'den yeni emekli olan vatandaşlarımıza ikramiyeleri verildi ama zam yapılmadı.” diye konuştu.

EMEKLİLER BÜYÜK BİR KAOSUN İÇERİSİNDE

Emeklinin geçim sıkıntısına dikkat çeken Başkan Gür, “Türkiye'de emekliler büyük bir kaosun içerisinde. Tedirginliğin içerisindeyiz. Zor durumda kalmışız. Emekli tamamen kendi haline terk edilmiş bir üvey evlat muamelesi görmektedir. En düşük emekli maaşı 7500 lirada kaldı. Dul ve yetimlerimiz 5400 lira seviyesinde maaş alıyorlar.” ifadelerini kullandı. 

BEKLENTİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMASIYDI

Emeklileri sevindirecek adaletli bir zam kararı alınmasını beklediklerini kaydeden Başkan Gür, “Bizim beklentimiz en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasıydı. Bize verilen vaatlerde de kavuşacağımızı umut ediyorduk. Ama maalesef 16 milyon emeklinin 14 milyonu tamamen hayal kırıklığına uğradı.”dedi.

A'DAN Z'YE DE HER ŞEYE ZAM GELİYOR

Başkan Gür, emeklinin alım gücünün kalmadığına vurgu yaparak, “Ekonomimiz de canlanamaz. İnsanın alım gücü olacak ki ekonomi canlansın. Şimdi şu an A'dan Z'ye de her şeye zam geliyor. Ürünlerin KDV’leri yüzde 18’den yüzde 20’e çıkarıldı buda ayrı emeklinin üstüne kambur geldi.” diye konuştu.

CEVABININ SANDIKLARDA VERİLMESİ GEREKİYOR

Emeklileri enflasyona ezdirildiğin söyleyen Başkan Gür, emeklilere de çağrıda bulunarak, “Emekli aklını kullansın. Önümüzde bir yerel seçim var. İnşallah emeklimiz de gereken cevabı bundan sonra sandıklara yansıtır diye düşünüyorum. Gerekli cevabı sandıklarda vermesi gerekiyor vermediği zaman artık yoksulluk değil, emekli tamamen açlık mahkûm edilir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol