Öne Çıkanlar 2023 spor yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

Emeklilerin Zam Talebi

Dernek binası önünde toplanan üyeler, yaşanan ekonomik sorunlar ve yükselen enflasyona dikkat çekti.

Türkiye Emekliler Derneği üyeleri bir araya gelerek, mağdur olan emekliler, dar gelirliler, dul ve yetimlerin hakları için ses yükseltti.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Vedat Gür, TÜİK’in açıkladığı verilere göre zam yapıldığını ancak verilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dernek olarak taleplerini sıralayan Vedat Gür: “En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olmasını istiyoruz. Emeklinin yaşamında seyenen zam istiyoruz her zaman her koşulda. Bizim beklentimiz bu asgari ücret ve memurlara yapılan zamlardan sonra bizde umutlanmıştık ama maalesef umutlarımız suya düştü. Zamlarımız %25’e çıkarıldı. İlimizi baz alırsak ortalama ev kirası 5 ila 12 arasında buna ortalama 8 dersek emeklimiz 7.500 maaş alıyor bu insanlar bu şekilde nasıl evlerde oturacaklar nasıl kira verecekler. Yapılan %25 kabul etmedik. Memura yapılan seyyenen 8077 TL’nin en az 4 bin TL’sinin yansıtılarak ondan sonra %25 eklenmesini talep ediyoruz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol