Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Erdoğan: İhale Takipçisi Değil Halkımızın Takipçisi Olacağız

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Yeşil Sol Parti Elazığ Milletvekili Adayı Savaş Erdoğan, HDP Bursa eski Milletvekili Asiye Kolçak ve  Yeşil Sol Parti ikna komisyonundan Mehmet Nafiz Koç, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve gazetemiz genel yayın yönetmeni Mehmet Nafiz Koca’ı ziyaret etti. Ziyarette 14 Mayıs seçimlerinin önemine değinen Erdoğan, Yeşil Sol Parti’nin  demokrasinin, barışın, eşitliğin, özgürlüğün partisi olduğunu söyledi. Elazığ sorunlarına hakim olduklarını belirten Erdoğan, seçilmeleri halinde halkın içinden milletvekili olacaklarını söyledi.

SORUNLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜNE TANIKLIK ETMEDİK

Ankara Gazi Üniversitesi’nde Gazetecilik Bölümünü bitirdiğini  söyleyen Yeşil Sol Parti Elazığ Milletvekili Adayı Savaş Erdoğan, “ Yaklaşık 15 yıldır gazetecilik yapıyorum. Bana göre siyasetle ilişkili olan 2 meslek grubu var. Biri gazetecilik, diğeri de avukatlık. 2 meslek çok siyasetle iç içe geçmiş bir durumda. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde siyasiler ya medya sektöründedir, ya hukukçudurlardır. Kamuoyu oluşturuyoruz ama çözüm noktasında haberleştirdiğimiz o vakaların en fazla yüzde 1 yüzde 2 çözüme erişiyor. Sadece haber yapmış oluyoruz. Belki birkaç gün bir gündem oluyoruz ama ötesinde bu sorunların çözüldüğüne tanıklık etmedik ve son zamanlarda artık bunun beni tatmin etmediğine kanaat verdim. Siyasete girdim” dedi.

GENÇLERİMİZİN YURT DIŞINA GİTMESİ BENİ ÜZÜYOR

Ülkede, kadın cinayetleri, işsizlik, işsizlikten kaynaklı yurt dışına göçler gibi birçok sorun olduğunu kaydeden Erdoğan, “Özellikle eğitimli gençlerimizin yurt dışına gitmesi beni çok üzüyor ve oraya giden gençlerin çoğuyla da ilişkilerimiz devam ediyor. Orada yaşadıkları ortamı da biliyoruz. Burada Suriyelilerin yaşadığı yaşam koşulları ne ise bizim üniversiteyi bitirmiş gençlerimiz oraya gittiğinde aynı şartlarda. Kampta kalıyorlar aylarca. İş başvurusu yapıyor, aylarca oturma hakkı talebi yapıyor. Gençlerimizin mülteci olması gerçekten bizim vicdanımızın kabul edebileceği bir durum değil.”  şeklinde konuştu

TÜM SORUNLARI TBMM’DE ÇÖZLECEĞİNE İNANIYORUZ

Tüm sorunların meclis çatısı altında çözülebileceğini dile getiren Erdoğan, “ Bunu değiştirmenin yolu mecliste dile getirmek ve bununla ilgili yasaları çıkarmak. Türkiye'deki tüm sorunların Kürt meselesi de buna dahil  meclis çatısı altında, müzakereyle çözülebileceğine inanıyoruz. Yeşil Sol Parti olarak siyasete girme sebebimiz halkımızın yaşadığı sıkıntıları meclis çatısı altında çözebilmek. Özellikle son zamanlarda halkımızın yaşadığı ana dilde eğitim taleplerimizin karşılığı yine mecliste çözülebilecek bir durum.” dedi.

DİL SİYASİ BİR MESELE DE DEĞİL, KÜLTÜREL BİR MESELESİ

Yeşil Sol Parti Elazığ Milletvekili Adayı Savaş Erdoğan, konuşmasının devamında, “Bize göre artık siyasi bir mesele de değil, kültürel bir hak meselesi. Türkiye'de nasıl bir yurttaş, doğar doğmaz dilini öğrenebiliyorsa, kanunun gücüyle eğitim alanında. Bir Kürt’te Zaza’da kendi dilini okullarda öğrenmeli. Biz de askerliğimizi yaptık. Herkes sorumluluğunu yerine getiriyor. Bu ülkeye eşit oranda vergi veriyor. Vermek zorundayız da. Devlet bu vergilerle ayakta ve bu vergiler bize hizmet olarak geri dönüyor. Sadece belli bir inancı desteklemek de doğru değil. Belli bir kültürü desteklemekle doğru değil. Bu ülkede yaşayan tüm inançlara, yaşayan tüm dillere ve kültürlere eşit mesafede hizmetin gitmesi gerekiyor. Siyaset yapma sebebimiz de bu olacaktır .“ ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ'IN YAŞADIĞI EN BÜYÜK SORUN KENTLEŞME

Elazığ’ın sorunlarının yakından bildiklerini söyleyen Erdoğan, “Elazığ'ın yaşadığı en büyük sorunlardan biri kentleşme sorunu. Vizyon ve misyon anlamında baktığımızda büyük bir projektörden bakarak yapmamışlar. Burası bir deprem bölgesi. Son 4-5 yıldır da acı bir şekilde bunu görüyoruz ve yaşıyoruz. Kat yüksekliği çok fazla inşaat kalitesi ve niteliği çok kötü. Her depremde maalesef can kayıplarımız oluyor. Çok kötü bir inşaat stoku var. Şehirleşmeyi de yeterince planlı bir şekilde yapılmamış.Sivrice depreminde ben 2 gün buralardaydım. Burada merkezde özellikle yıkımın olduğu mahallelerde dolaştım. Bu kadar kamu binası yapılmış. Bu kamu binalarının altlarına birer sığınma evi yapılabilirdi. İnsanların güvenle girebileceği bir sermayedir ama deprem olduğunda biz çocuklarımızı hemen okullardan alıyoruz. Kamu personeli ilk dairelerden kaçıyor. O yapılardan kaçıyor. Çünkü güvenmiyorlar. “ dedi.

ÜLKE EKONOMİK ALANDA ÇÖKÜŞTE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren Erdoğan, “Son 4-5 yıldaki pratikte gördük ki Cumhurbaşkanlık sistemi dedikleri sistemle ülke ekonomik alanda çöküşe gitti. Döviz kuru aldı başını gitti, işsizlik arttı. Bu sistemin bir an önce değişmesini gerektiğini düşünüyoruz. Biz Maraş depreminden sonra öğrendik ki Sivilce depreminden kaynaklı evleri yıkılan halen teslim edilmeyen insanlar varmış. Konteynerler halen yaşayan yurttaşlarımızın olduğuna dair bilgi aldık. Bu kabul edilebilir bir durum değil. “ diye konuştu.

TÜM GÜCÜMÜZLE SAHADA OLACAĞIZ

14 Mayıs seçilerini kazanmaları halinde Elazığ’ın sorunlarını meclise taşıyacakları ve halkın içinden bir milletvekili olacağını söyleyen, “  Bir an önce ülkenin demokrasiyle buluşması, Elazığ'ın hak ettiği değeri alması, özellikle işsizlik ilgili sorunların giderilmesi açısından elimizden geleni yapacağız. Bizim ilk günden bugüne kadar en büyük iddiamız veya sloganımız şu. Biz ihale takipçisi değil halkımızın ihtiyaçlarının takipçisi olacağız. Halkımızın temel sorunları neyse, dertleri neyse, mecliste bunların tamamını dile getirerek çözüme eriştirmek için tüm gücümüzle sahada olmaya çalışacağız.”  dedi.

HALKIN İÇİNDEN BİR VEKİL OLACAĞIZ

“Elazığ belki Gürsel Erol'la muhalefet vekilinin olmasını biraz öğrenmiş oldu” diyen Erdoğan,  “ama bizimle çok daha farklı bir şeye imza atacağımızı, halkın ne kadar içinden bir vekil olduğumuzu inşallah göstereceğiz. Sıkıntıda, dertte, tasada herkesin yanında olacağız. Elazığ bunu hak ediyor.”  Dedi.

TOKİ DEPREM KONUTLARIN ÜÇRET ALINMAMALI

TOKİ’nin afet bölgelerinde yaptığı evlerden ücret alınmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Kiralar çok yüksek, asgari ücreti için artık ev almak hayal oldu. Bir araç almak hayal olur. Bizim partimizin de bildirgesinde çok açık net ifade ediliyor. TOKİ asla afet bölgesinde konutları ücretli bir şekilde yurttaşlara sunmamalı. Biz böyle düşünüyoruz. Burası afet bölgesi ilan edildi ama afet bölgesinin mantığı yerine getirilmedi. 20 sene önce afet bölgesi ilan edildiğinde o kentteki yıkılan ev yıkılan iş yerinin yerine yenisi yapılır ve ücretsiz hak sahibine teslim edilirdi. İnsanların zaten bir gelirleri yok. Elazığ'da afet bölgesine dahil edildi. Yalnız evleri yine parayla yapıyorlar ve yüksek bedeller de yapıyorlar muhtemelen üç dört tane vicdanı müteahhit bir araya gelse daha iyi imkanlarda, daha iyi konutlar yapacak.  Çok da bir fayda sağlamamış olacak TOKİ.” İfadelerini kullandı.

KOCA: FARKLI RENKLERİN FARKLI SESLERİN OLMASINI ÖNEMSİYORUZ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ise  mecliste Elazığ'ı temsil eden farklı renklerin farklı seslerin olmasının önemli olduğunu söyleyerek, “ Bütün siyasi partilerin Milletvekili adaylarını ağırladığımız gibi değerli meslektaşımız Savaş Bey'i de Yeşil Sol Parti’nin temsilcisi olarak burada ağırladık. Bizler hem Elazığlı olarak hem de bir basın mensubu olarak mecliste Elazığ'ı temsil eden farklı renklerin farklı seslerin olmasını önemsiyoruz. Bu anlamda beklentilerimiz olacaktır. Dolayısıyla çıktığımız yolda başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın.” Dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol