Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Ertan; “Doğru ve hakça bir çözüm değil”

Cumhur İttifakı ortağı BBP İl Başkanı Ömer Ertan’dan ÖTV zammı yansıyan akaryakıt fiyatları ve emekli aylıklarına yapılan zamma ilişkin dikkat çeken çağrı. Akaryakıttan ÖTV alınmaması gerektiğini söyleyen Ertan, emeklilerin fiili maaşlarına zam yansıtılması gerektiğini belirtti. Ertan, ekonomide uygulanan adımların, "doğru ve hakça bir çözüm" olmadığını söyledi.

 "EMEKLİLERE ZAM, FİİLİ MAAŞA YAPILMALI"

Gündemi değerlendiren Ertan, emeklilerin serzenişte olduğunu belirtti. Ertan, "Emeklilerimiz, işçiye ve memura yapılan artışın kendilerine yansıtılmamış olmasından dolayı haklı bir serzeniş içerisindeler. En düşük emekli maaşı, asgari ücretin altında olmamalıdır. Yüzde 25'lik zam, emeklilerimizin kök maaşlarına değil, aldıkları fiili maaşlarına göre verilmeli, ayrıca tüm emeklilerimizi kapsayacak kademeli bir artış düzenlemesi yapılmalıdır." şeklinde konuştu.

 AKARYAKITTAN ÖTV ALINMASIN

Gündemde akaryakıta yapılan zamların olduğuna işaret eden Ertan, "Çiftçilerimiz başta olmak üzere, üreticilerimizden, üretimde kullanılan akaryakıttan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmamalıdır" dedi.

 DOĞALGAZ'DA SÜBVANSE SADECE DAR GELİRLİYE OLMALI

Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine, doğal gazda sübvansiyonun geliri yüksek olanlara uygulanmaması ve siyasi partilere verilen milyarlarca liralık Hazine yardımının kaldırılması gibi önerilerde bulunan Ertan, "Ekonominin yönetiminde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça bir çözüm değildir. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak, 70'li yılardan beri Türkiye'de sıkça uygulanmış, ekonominin temel meselelerini çözememiştir" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol