Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

ESEN: "TÜRKİYE'NİN YENİ KADROLARA İHTİYACI VAR"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı Elazığlı hemşerimiz Av. Veysel Esen,Yeni Ufuk ve  Günışığı Gazetesi'ni ziyaret etti.

Av. Esen  Yeni Ufuk ve Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmenimiz M.Nafiz Koca'ile bir araya gelerek gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

 Ziyarette, Genel Yayın Yönetmenimiz M.Nafiz Koca ile oldukça verimli bir sohbetin geçtiğini aktaran Esen, " Türkiye de gelişen olaylar, coğrafyamızda gerçekleşen hadiseler ve ortak derdimiz olan Elazığımızın meseleleri ile ilgili, Nafiz Koca ile fikir alışverişinde bulunduk, oldukçada verimli bir sohbetti. 

Elazığ'ın yayın ve fikir hayatına önemli katkıları olan, gazetenize başarılar diliyorum" dedi.

"YAPILAN KONGRELER ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLUYOR"

İYİ Partinin Merkez ilçe Kongrelerinin yapılması konusunda değerlendirmelerde bulunan Av Esen " İYİ Parti Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de kongre süreçlerini yaşıyor.

Bu aşamaya kadar her hangi bir olumsuzluk olmadı.

Birlik ve beraberlik için de süreç ilerliyor.

ehrimize hayırlı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YENİ KADROLARA İHTİYACI VAR"

Av. Esen Seçim çalışmalarının süreci ile ilgili İYİ Partinin Kamuönü nezdinde oylarını en süratli artıran, tek siyasi parti olduğunu belirterek ; "Türkiye artık yorulmuş iktidardan, bürokrasi devlet idaresini, elinde bulunduran insanlardan çok yoruldu" dedi.

Av. Esen ; "Türkiye yorulmuş iktidardan, geçmişte hürriyetçilik, eşitlik demokrasi iddiaları ile bugünün bürokrasi devlet idaresini, elinde bulunduran insanlardan çok yoruldu.

Geçmişte söyledikleri ne kadar, kültürel değer varsa ne kadar insani siyasi ilkeler varsa bunların hepsini güçlü şekilde zedelediler.

Türkiye'nin yeni bir anlayışa, doğruyu konuşana, samimi kadrolara ihtiyacı var.

Meral hanım da Türkiye'nin önüne böyle bir seçenek koymuştur.

Ve insanlar bu seçeneğin samimiyetine ve bu süreçleri yönetebileceğine dair itimadı her geçen gün artıyor. Hal böyle olunca tartışmasız ki İYİ Parti, Türkiye de oylarını kamuönü nezdinde en süratli, artıran, tek siyasi organizasyondur." dedi.

"İYİ PARTİYE GEÇMEM SİYASİ BİR ARAYIŞTAN ORTAYA ÇIKMADI"

Son olarak İYİ Partiye geçme nedenine de kısaca değinen Av. Esen, "İYİ Partiye geçişimiz, bu siyasi yelpazede, siyaset arayışının bir ürünü olarak ortaya çıkmadı, fikir ve görev dünyamız da büyüttüğümüz, ölçümleyip ısrar ettiğimiz, ve milli meselelerin çözümüne odaklanan, herkesin eşit haklara sahip şerefli mensupları olarak, toplumsal düzen bir hayalimiz vardı, fakat Türkiye'nin geldiği yerde bu kuralların ihlal edildiğini gördük.

Bu coğrafyada yaşayan herkesin, ortak mülkü olduğunu, vatandaşlık hukukunun, herkese eşit mesafede olması gerektiğine inanan insanlarız" dedi.

"MERAL HANIMIN SİYASETİNE KATILMAK BİZCE EN DOĞRUSUYDU"

2017 yılının sonunda Tekleşen İktidarın, devletin bağımsızlığına uygun olmadığını söyleyen, Av. Esen; " 2017 yılının sonunda Tekleşen İktidar yasama yürütme, yargı organlarını tek başına yürüten anlayış, kendisi gibi olmayan herkesi ötekileştirdi.

Bu durumu bizler birlikte yaşama koşullarını tehdit eden bir sorun hale geldiğini  gördük.

Bunun üzerine birde Partinin de devletleşmesi olunca devletin tarafsızlığını bağımsızlığını sözüne ruhuna uygun olmadığını gördük, Partili devleti kabul etmek onay vermek, bunun sebep olacağı sonuçları görmemek bize göre bir miktar saflık olurdu hal böyle olunca devletin Partiden ayrılması liyakat ve hukuk esaslı sahiplerine iadesi için, yeniden bir mücadele verilmesi gerekirdi.

Bu anlamda da Meral hanım, bu hususu çok önemseyen, biridir.

Onunla beraber olmak ta zamanın, siyasetin bizce en doğrusuydu" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol