Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Esnaf, Düğün Sezonundan Umutlu

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Fotoğrafçı, düğün salonu, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, beyaz eşyacı, mobilyacı, kuyumcu başta olmak üzere onlarca farklı sektördeki esnaflar 2 yıl geri ödemesiz krediyle düğün sektöründe canlılık beklediklerini ifade ettiler.

 Yüzlerce kişiye iş ve aş demek olan düğünler adeta esnafın da can suyu oluyor. Gelinlikten damatlık alışverişine, çeyizden, davetiyeye, düğün yerinden kuaföre kadar pek çok kalemde telaşlı çalışmalar hızla sürüyor. Piyasada ise düğün sevinci hâkim. Esnaflar, devletin yeni evlenecek çiftlere vereceği 2 yıl ödemesiz toplam 72 ay vadeyle 150 bin TL evlenme kredisi desteğinin evlenmeyi düşünen gençler için çok önemli olduğunu ve evlenecek çiftlerin düğün masraflarının karşılanması noktasında sektörü de canlandıracağını kaydettiler.

* HAREKETLİLİK YAVAŞ YAVAŞ BAŞLADI

Elazığ’da ki kuyumcular altın fiyatındaki yükseliş nedeni ile işlerinin kötü olduğunu ama başlayan düğün sezonu ile umutlu olduklarını dile getirerek; “Hem düğün yapan aileler hem de düğüne katılan davetliler altın hediye aldığı için satışlarda hareketlilik yavaş yavaş başladı. Altın, gelenek ve adetlerimizde düğünlerin vazgeçilmezi olduğu için bir hareketlenme oluyor. Bu yılki düğün sezonunda her zamankinden daha umutluyuz.” dediler.

* DÜĞÜN PAKETLERİMİZ AVANTAJLI OLUYOR

Mobilyacılık, ve beyaz eşya satışı yapan esnaflar da satışlarının iyi gittiğini kaydederek, “Düğün hareketliliği başladı. Evlenmek isteyen arkadaşlar ihtiyaçlarını genellikle kredi ile alabiliyorlar. Düğün paketlerimiz avantajlı oluyor. Biz de destek oluyoruz. Çiftler özellikle mobilyaları set halinde almayı tercih ederken ürünlerde dikkat etikleri en önemli şey fiyat oluyor. Bir çiftin alacağı mobilya takımı fiyatları 50 bin lira ile 100 bin lira arasında değişiyor.” diye konuştular. 

*MİNİMUM 300 BİN TL

Düğün salonu işletmecileri de geçen yıl evlilik verilerine göre, bu sezon artış beklediklerini söylerken, günümüz koşullarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti beyaz eşyasından, koltuk takımına, düğün salonundan, ziynet eşyalarına minimum 300 bin lira gibi seviyelere çıktığını söylediler.

Elazığ da ki esnaflar, hem evlenecek çiftlere hem de esnaftaki hareketliliğe fayda sağlaması için devletin piyasa koşullarını baz alınarak  yeni paketler sunması gerektiğini belirttiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol