Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Final Maçına İl Dışından Hakem

ÖZEL- HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ Bölgesine bağlı Profesyonel müsabakalarda görev alan B Klasman Yardımcılığında Burak GÜLTEK, C Klasman Yardımcılığında Adnan AKBULUT, Ahmet BİNGÖL ve Samet KAYA, Bölgesel Hakemliğinde Emrullah BAYDAR ve Uğur BAYDEMİR ile Bölgesel Yardımcılığında Mustafa ÖZEL, Yasin ERBUĞA ve de Kadın Bölgesel Hakemi Tuba TURGUT olmak üzere toplamda 9 klasman hakemimiz var.

Akıllardaki tek soru şu aslında;

HAKEMLER KORKTULARMI?

1. Amatör Küme Futbol Müsabakaları kıran kırana sürerken önümüzdeki sezonda da ilimizi Bölgesel Amatör Ligde temsil edecek olan son takım Pazar günü Doğukent’te belirlenmiş olacak. Rüstempaşa Spor Kulübünün hırçın futbolu ile tüm rakipler çekinseler de müsabakalarında pek olaylar yaşanmıyor. ASKF’nin 20-21 Mayıs tarihleri arasında oynanacak olan futbol müsabakalarının programı açıklandı ve en önemli olan Karakoçan 1985 – Rüstempaşaspor Müsabakasını hangi hakem triyosu yöneteceği yönündeydi. Fakat aldığımız istihbarat neticesinde bu önemli karşılamaya ilimiz klasman, bölgesel ve de amatör hakemlerin hiçbiri atanmadı ve başka bir ilden yani büyük ihtimalle Diyarbakır Bölgesinden hakem triosu istendi.  Bu önemli müsabaka için Diyarbakır Bölgesinden hakem triosu görev alırken hangi hakemlerin olduğu konusunda da bir paylaşım yapılmadı. Yalnız bu önemli müsabakaya başka bölgeden hakem triosu gelirken gözlemci olarak da İl Hakem Kurulu Üyesi ve klasman teklifinde terfi alamayan İl Gözlemcimiz Mehmet Burak Demir atandı. Elazığ Futbol Hakemliği her geçen gün kötü bir tablo çizerlerken son gelişen olay da işi farklı bir tartışma ortamı yaratmış oldu.

ANTRENMAN İZNİ VERİLMEDİ…

Rüstempaşaspor Kulübü Teknik Sorumlusu Cihan ERDİM, sosyal medya hesabından da bu önemli karşılaşma için Karakoçan Kaymakamının devreye girerek müsabakanın Doğukent’e alındığını fakat kendilerine idman yapmak için sahayı vermedikleri yönünde sitemini dile getirdi. Rüstempaşa cephesi yapılan bu ayrımcılık karşısında üzüldüklerini belirterek, ‘Bizde bu memleketin takımıyız. Bu ayrımcılık yakuşmadı’ yorumlarında bulundular.

HAKEMLER 2.AMATÖR’DE GÖREV ALDILAR

Süper Ligde yaşanan hakem hatalarında MHK Başkanı ve Federasyon Başkanı eleştiri yağmuruna tutulurken;  büyük hatalarda da MHK istifa edip görevini başkasına bırakıyorlar.

Amatör ligde de son 2 sezon yaşanan bariz hakem hataları sonucu İl Hakem Kuruluna gözler çevrilir ve eleştiriler yapılır.

İnanç Özgen başkanlığındaki İl Hakem Kurulu; zorluk derecesi yüksel olan bir müsabakada görev almayan ya da alamayan klasman ve bölgesel hakemleri neden 2.Amatör Küme maçlarında neden görevlendirdi?

Profesyonel müsabakalarda maçı iade etme lüksüne sahip olmayan klasman ve bölgesel hakemler 2.Amatör kümede görev aldılar. Yapılan atama ile bu hafta görev alan klasman ve bölgesel hakemler şunlar;

Adnan Akbulut: Sürsürü-Mornikspor maçına,

Emrullah Baydar: Akçakiraz Gençlik-Yurtbaşı maçına,

Uğur BAYDEMİR: Elazığ Çayda Çıra-Yazıkonak Gücü maçına,

Mustafa ÖZEL: U-17= Elazığ 2023-İl Özel İdare maçına,

Yasin ERBUĞA: Elazığ Yolspor- Elazığspor müsabakalarında mevcut il hakem kurulu görev vermiş oldu.

Bakalım İl Hakem Kurulu bu yapılan atamalar ve tayinler ile ilgili ne açıklamada bulunacaklar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol