Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Fırat Üniversitesinde 15 Temmuz Konferansı Düzenlendi

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa; Elazığ Valisi Dr. Ömer ToramanBelediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan Akpınar, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetliler katıldı.

Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fettulahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, kahraman milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği sayesinde bertaraf edildiğini belirterek, bu davranışın herkese tarihi bir ders ve zafer niteliğinde olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Göktaş, “Ülkemizi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ’cü hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmış ve bu aziz millet darbecilere darbe yaparak dünya tarihindeki mümtaz yerini almıştır. 15 Temmuz’un yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Haykır, tarihsel süreçten günümüze darbe ve darbe girişimleri hakkında bilgiler vererek ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın ardından Fırat Kültür Park yürüyüş parkurunda 15 Temmuz da şehit olan 251 şehidin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı kırlangıç bayraklarla donatılan yürüyüş yolu gezildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol