Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

FÜ Öğretim Üyesi’nin AB Projesi kabul edildi

ProjeTürkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında uygulanıyor.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Prof. Dr. Hanbey HAZAR yürütücülüğünde hazırlanan 315 Bin 515 Euro tutarındaki, ‶Genç istihdamı için mesleki eğitim projesi″ (The project of vocational training for youth employment) isimli Avrupa Birliği (AB) projesi desteklenmeye hak kazandı.

Projenin amacı, ülkemizde özellikle Elazığ ve bölgesinde mevcut işgücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun olarak (15-29 yaş aralığındaki); ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin istihdamının artırılması. Proje kapsamında, 15-29 yaş aralığında bulunan; 50 kadın ve 30 erkeğe güncel olan ve kolay istihdamın sağlayacak mesleki ve tamamlayıcı eğitimler verilerek nitelik kazandırılması ve istihdam edilebilirliğin arttırılması amaçlanmakta. Başta kadınlar olmak üzere sosyo-ekonomik seviyesi düşük genç bireylerin istihdamının sağlanmasıyla, sürdürülebilir gelişmenin elde edilmesi amaçlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol