Öne Çıkanlar BALIĞA ALKIŞ Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BASKİLE YATIRIM MÜJDESİ GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR

Bu haber kez okundu.

Gece Gündüz Demedik; Yorulmadan Çalıştık!

RÖPORTAJ: GÜLÇİN TURGUT

Temel hizmetlerden, üst yapıya, kültürden sanata, sosyal belediyecilikten çevresel faaliyetlere her alanda çok kıymetli yatırımları Elazığ’a 4 yılda kazandırdıklarını aktaran Başkan Şerifoğulları, “Yeni dönemde Belediye başkanlığına  tekrar aday olacak mısınız?” sorumuzu da yanıtsız bırakmadı. 

 Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerine nezaket ziyaretinde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ziyaretleri esnasında kendilerine yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırdı. Şehrin sorunlarından çözüm yollarına, 2020 Elazığ Depreminden 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş ikiz depremlerinin neticelerine, kentsel dönüşümden Elazığspor’a, ilânihâye; seçim öncesi taahhütte bulundukları 11 başlıkta 101 projenin son durumuna kadar tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Şerifoğulları ikinci döneme yeni projelerle hazırlandıklarını söyledi. Başkan Şerifoğulları ile sohbet tadında söyleşiyi Günışığı Gazetesi Haber Müdürü Gülçin Turgut gerçekleştirdi.

 Başkan Şerifoğulları, Altyapı yenileme çalışmalarının yanı sıra üstyapı çalışmalarıyla da kente vizyon katan yatırımları hizmete sunmaya devam edeceklerini söylerken, “Önümüzde yerel seçimler var. Bu onurlu göreve devam etmek nasip olursa, ilk 5 yılımızda hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızı, ikinci 5 yılımızda gerçekleştireceğimiz projelerle pekiştirip, Elazığ’ımızı güçlü bir şekilde geleceğe taşımaya devam ederiz.” dedi.

Elazığspor’la ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Şerifoğulları, Elazığspor için biz her zaman gövdelerini taşın altına koyduklarını bütün fedakârlıklarıyla destek sağladıklarını belirtti. Elazığspor bizim için bir sevda, bir aşk.” Diyen Başkan Şerifoğulları; “Bu sevdaya, bu aşka sahip çıkarak şehrimizin özlemle, yıllardır beklediği muhteşem Elazığ Atatürk Stadyumumuzda, takımımızın taraftarla bütünleşerek şampiyonluk kupasını kaldırmasını canı gönülden istiyoruz.”diye konuştu.

  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile yaptığımız röportaj şöyle…

Elazığ Belediye Başkanlığı olarak 4 yıllık süreci bize değerlendirecek olursanız, neler söylersiniz?

“ŞEHRİMİZE HİZMET ETMENİN, GAYRETİ İÇERİSİNDE OLDUK”

“31 Mart 2019’da; kıymetli hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle geldiğimiz bu onurlu makamda, Aziz Şehrimiz Elazığ’ımız için kurduğumuz hayalleri, ürettiğimiz projeleri hayata geçirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadık. Görev süremizin ilk gününden itibaren vatandaşlarımıza ve şehrimize hizmet etmenin, gayreti içerisinde olduk. Yaşadığımız pandemi süreci ve deprem felaketlerine rağmen şehrimizin temel problemlerini göz önünde bulundurarak, insanımızın ihtiyaçları ve beklentilerini karşılama doğrultusunda hazırladığımız 11 Ana Başlıkta 100 Projemizi hayata geçirmek için inançla ve aşkla çalıştık.”

“AZİZ ŞEHRİMİZİ DAHA DA YUKARILARA TAŞIMAYA GAYRET EDİYORUZ

“ Şehrimizin gelecek vizyonuna değer katan birbirinden kıymetli projelerimizi bir bir hayata geçirerek, gönül belediyeciliği ilkesi gereği hareketle de hemşehrilerimizin gönüllerinde samimi bir yer edindik ve her zaman, insanı merkeze alan çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, spordan ulaşıma kadar her alanda hemşehrilerimizin hak ettiği hizmetleri hayata geçirdik ve geçirmeye devam edeceğiz. Sorumluluğumuzun ve yüksek ideallerimizin farkında olarak hizmet ve eser üretip, aziz şehrimizi her geçen gün daha da yukarılara taşımaya gayret ediyoruz.”

Vizyon projeleriniz arasında olan Altyapı Çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor? Şu an ne aşamadasınız?

“ALTYAPI SORUNUNA NEŞTER VURDUK”

“Sağlam ve güçlü bir altyapı, şehirler için çok önemlidir. Göreve geldiğimizde şehrimizin en büyük problemlerinden birinin altyapı olduğunun bilinciyle bu yola çıktık. Yaptığımız planlamalar ve ardından gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla, şehrin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vurduk. Altyapı yenileme çalışmaları kimsenin kolay kolay cesaret edemeyeceği, o yükün altına giremeyeceği riskli projeler ve yatırımlardır. Çünkü; klasik belediyecilik anlayışından ziyade, şehrin her sokağında, her caddesinde yapılan kapsamlı ve zaman alan yenileme, onarım ve değiştirme çalışmalarıdır.”

“MUTLULUĞUNU VE GURURUNU YAŞAYACAĞIZ”

“İşte bu yüzden kimsenin kolay kolay göze alamayacağı altyapı yenileme projemize, siyasi hayatımıza mal olsa dahi, aziz şehrimizin sadece bugününü değil gelecek on yıllarını düşündüğümüz için 2022 yılının Temmuz ayında başladık. İnsanımızın yaşam kalitesine değer kazandırma hedefi doğrultusunda çalışmalarımızın ardından içme suyu, kanalizasyon hattı ve yağmur suyu hattını tamamen yenilemiş olacağız. Böylece şehrimizin kronikleşmiş sorunlarından bir tanesini daha çözüme kavuşturmuş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayacağız.”

“ATIK SU BERTARAF SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM OLUŞTURACAĞIZ”

“Öte yandan altyapı yenileme çalışmalarımız kapsamında önümüzdeki 10 yıllar boyunca atık su problemini ortadan kaldıracak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa çalışmalarımıza Mart ayında başladık. 24 ayda tamamlamayı hedeflediğimiz bu proje ile şehrimizin atık su bertaraf sorununa köklü çözüm oluşturacağız.”

“ELAZIĞ’IMIZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK”

“Altyapı yenileme çalışmalarımızın yanı sıra üstyapı çalışmalarımızla da şehrimize vizyon katan yatırımları hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Elazığ’ımızın her şeyin en güzeline layık olduğu bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

3 - Malum şehrimizde özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binlerce bina hasar gördü. Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda neler söylersiniz?

“ELAZIĞ’IMIZIN NEREDEYSE 3’TE 1’LİK YAPI STOĞU YENİLENDİ”

“Bildiğiniz gibi göreve geldikten sonra şehrimiz, 3 büyük deprem felaketiyle sarsıldı. İlk olarak 24 Ocak 2020 depreminin etkilerini hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak için ve yaralarımızı hızlı bir şekilde sarabilme adına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, hem hükümet yetkilileri, bakanlarımız, hem de yerel aktörlerle birlikte büyük bir mücadele örneği sergiledik. Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız koordinesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) marifetiyle Elazığ’ımızın neredeyse 3’te 1’lik yapı stoğu yenilendi.”

“YENİ KONUTLAR KAZANDIRILMAYA DEVAM EDECEK

“Sağlam, güvenilir, sosyal donatıları olan TOKİ konutları depremzede vatandaşlarımıza teslim edildi ve hemşehrilerimiz yeni yuvalarında huzurlu bir şekilde ikamet ederken, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyor. Bildiğiniz gibi Elazığ depreminin ardından yenilenen yapı stoğumuz sayesinde Kahramanmaraş depremlerinde şehrimizde sadece bir bina yıkıldı. Kahramanmaraş depremlerinin ardından da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla şehrimize yeni konutlar kazandırılmaya devam edecek.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA CİDDİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Bizler de, şehrimizin yeniden planlanması noktasında kentsel dönüşüm kapsamında ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Karşıyaka Mahallemizde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı ve 6 hektarlık alanda inşa edilen 469 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Abdullahpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ise depreme dayanıklı, modern konutların inşa çalışmalarında sona geldik. Zemin artı 5 kat planının uygulandığı proje kapsamında toplam 160 konut ve 20 adet ticari alan yer alıyor. Bu projemizi de tamamladıktan sonra yeni, güvenilir ve modern konutlarımızı hak sahiplerine teslim edeceğiz. Deprem bölgesinde yaşadığımız gerçeğini unutmayarak, modern şehircilik kapsamında kentimizde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarımız da vatandaşlarımızdan tam not aldı.”

“RİSKLİ YAPILARINI YENİLEMEK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZA KİRA DESTEĞİ VERECEĞİZ”

“Ayrıca Elazığ Belediyemiz, Türkiye’de bir ilke imza attı. Deprem sonrası risk taşıyan ticarethane ve konutlarını yenileme kararı alarak kentsel dönüşüme katılacak olan vatandaşlarımıza önemli bir destek sağlıyoruz. Mart ayında aldığımız Belediye Meclisi kararımızın ardından, 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapılarını yenilemek isteyen vatandaşlarımıza kira desteği vereceğiz. Riskli yapı sahibi vatandaşlarımız kentsel dönüşüm kapsamında bir müteahhitle inşaat sözleşmesi imzalamasının ardından, inşaat çalışmalarının başlaması ve belli bir aşamaya gelmesiyle ticarethane başına 50 bin TL, konut başına ise de 75 bin TL kira desteği alabilecekler. Gerekli koşulları sağlayan hemşehrilerimiz, bu destekten faydalanabilir. “

“TÜRKİYE’DE BİR İLKE İMZA ATMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

“Bu hizmetimizle de Elazığ Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilke imza atmaktan gurur duyuyoruz. Öte yandan hemşehrilerimize sağlayacağımız bu kira desteklerinin bir bölümünü, inşa çalışmalarına başladığımız Batı Prestij Konutları projemizden elde edilecek gelirlerden karşılayacağız.”

“ELAZIĞ’IMIZA VİZYON KAZANDIRACAK”

“Şehrimizde, modern kent yaşamının tüm özelliklerini bünyesinde barındıracak Batı Prestij Konutları Aşağı Demirtaş-Hankendi sınırları içerisinde yaklaşık 550 dönüm üzerinde yükseliyor. Projede, 501 adet 3+1 ve 5+1 dubleks müstakil konut, ticari alanlar, sosyal tesisler, eğitim alanları cami ve geniş yeşil alanlar yer alıyor. Bu önemli yatırımımız da hem kentsel dönüşüm yatırımlarımızı besleyecek, hem de Elazığ’ımıza vizyon kazandıracak.”

Yerel seçimler yaklaşıyor. Tekrardan adaylığınız söz konusu mu? Bu konuda neler söylersiniz?

“SÖZ VERDİĞİMİZ 100 PROJEDEN %90’INI TAMAMLADIK”

“2019 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana Elazığ’ımızı bir adım öteye taşıma, bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın yaşam kalitesine değer katma yolunda çok kıymetli adımlar attık. Her geçen gün emin adımlarla hedeflerimize daha çok yaklaştık. Söz verdiğimiz 100 projeden %90’ını tamamladık, kalan bölümünü ise tamamlama aşamasına getirdik.”

"ELAZIĞ’IMIZIN GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

“Her alanda güçlendirilmiş bir Elazığ için durmadan, yorulmadan şehrimizin dört bir yanını hizmetlerle buluşturmak için gece gündüz durmadan, yorulmadan çalıştık. Hemşehrilerimizin bize emaneti olan şehrimizi daha güçlü yarınlara hazırlamak adına tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimizle kurduğumuz güçlü gönül köprüleriyle Elazığ’ımızın gücüne güç katmaya devam ediyoruz.”

“TAKDİR; KIYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZİN VE CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’INDIR”

“Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlere kadar bizler de bu kutlu görevimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz. Aziz şehrimiz için bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Takdir; kıymetli hemşehrilerimizin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ındır. Bu onurlu göreve devam etmek nasip olursa, ilk 5 yılımızda hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızı, ikinci 5 yılımızda gerçekleştireceğimiz projelerle pekiştirip, Elazığ’ımızı güçlü bir şekilde geleceğe taşımaya devam ederiz.”

Elazığspor konusunda duygu ve düşüncelerinizi biliyoruz. Başkanlık döneminizde ateşten gömlek giyerek Elazığspor’u adeta küllerinden doğurdunuz. Destekleriniz halen devam ediyor. Bu sene şampiyonluk parolasıyla yola çıktık. Elazığspor için düşüncelerinizi merak ediyoruz?

“BÜTÜN FEDAKÂRLIĞI SERGİLEYEREK DESTEĞİMİZİ SAĞLADIK”

“Şehrimizin marka değeri Elazığspor’umuz için biz her zaman gövdemizi taşın altına koyduk. Elazığ’ımızın ortak paydası kulübümüz için önceki yıllarda olduğu gibi geçen yıl da elimizden gelen bütün fedakarlığı sergileyerek desteğimizi sağladık. Bordo-beyazlı temsilcimiz geçtiğimiz sezon ligi orta sıralarda bitirdi. Genç ve yetenekli yönetim kurulu üyelerine ve başkana sahip olan Elazığspor için bu yılki hedefimiz, şampiyonluk.”

“ELAZIĞSPOR BİZİM İÇİN BİR SEVDA, BİR AŞK”

“Şehrimizin bütün dinamikleriyle marka değerimiz Elazığspor’a destek olarak, takımımızı şampiyonluğa taşıma adına bu yıl da elimizden ne geliyorsa yapacağız. Elazığspor bizim için bir sevda, bir aşk. Bu sevdaya, bu aşka sahip çıkarak şehrimizin özlemle, yıllardır beklediği muhteşem Elazığ Atatürk Stadyumumuzda takımımızın taraftarla bütünleşerek şampiyonluk kupasını kaldırmasını canı gönülden istiyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol