Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

GÖZLER 9 NİSAN’DA!

Elazığ’da 14 Mayıs seçimleri için aday adaylarının isimleri öne çıkmaya başladı. 28’inci dönem milletvekilliği genel seçim sürecinin darlığı nedeniyle çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülüyor. Gözler 9 Nisan’da açıklanacak partilerin aday listesine çevrildi.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Türkiye 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklara başladı. Siyasi partilerin milletvekili aday adaylığı için başvurular tamamlandı. Elazığ’da en çok aday adayı başvurusu Ak Parti’ ye olurken, MHP ikinci sırada yer aldı. 14 Mayıs için 72 ismin adayı adaylığı müracaatında bulunduğu Ak Parti’de listede yeni isimler dikkat çekerken, adaylar şimdiden merak uyandırıyor.

TEMAYÜL BELİRLEYİCİ OLACAK MI?

Geçmiş seçimlerde anket ve temayül yoklamalarına  itibar etmeyen AK Parti, 14 Mayıs seçimleri öncesinde yapılan anket sonuçlarını değerlendirmeye alacak. Listelerin belirlenmesinde önemli bir kriter olarak görülen bölgesel dağılım dikkate alacak olan AK Parti, kamuoyunca önce çıkarılan isimlere yönelecek. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve 72 aday adayının tartıya çıktığı temayül yoklamasının ardından mülakat ve anket çalışmaları da listelere verilecek son şekil için belirleyici olacak.

PARTİLERİN BAŞVURU SÜRELRİ TAMAMLANDI

Partilerin milletvekilli aday adaylığı için başvuru süreci tamamlandı ve milletvekilliği adaylığı için ise heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki , Elazığ’da  partiler aday adaylarından başvuru ücreti olarak ne kadar para aldı?

AK PARTİ ÜCRETLERİN DEPREM KAMPANYASINA YATIRILMASINI İSTEDİ

Milletvekili olmak için 72 başvuru alan AK Parti aday adaylığı için başvuru ücretinin AFAD deprem kampanyasına yatırılması istedi. Erkek aday adayları 20 bin TL, kadın ve 18-30 yaş arası genç aday adayları 10 bin TL, engelli aday adayları ise 5 bin TL bağışta bulundu.     

MHP 3 BİN LİRA İSTEDİ

İttifakın diğer partisi MHP ise, AK Parti’den sonra  başvurunun en çok yoğun olduğu ikinci parti oldu. MHP’de ise 21 kişi olabilmek için başvuru yaptı. MHP'de başvuru ücreti olarak adaylardan 3 bin lira alındı. Yüzde 40 veya üstü engelli olanlardan ise ücret talep edilmedi.

CHP’DE 30 BİN LİRA ALINDI

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekilliği aday adaylığına Elazığ’da 12 kişi müracaat etti. CHP Milletvekilliği Aday Adaylığına Mevcut Milletvekili Gürsel Erol’da başvuru yaparken 12 isimden 10 erkek,  2 de kadın başvuruda bulundu. Başvuru ücreti olarak kadın, genç ve engellilerden 15 bin, diğer aday adaylarından ise 30 bin lira alındı.

İYİ PARTİ ENGELLİ VE GAZİLERDEN ÜCRET ALMADI

Elazığ’da İYİ Parti’den milletvekilliği için 15 kişi aday adayı oldu. İYİ Parti’de kadın ve erkek milletvekilliği adaylık başvurusu için kadın ve gençlerden 25 bin, erkeklerden 30 bin. Engelli ve gazilerden başvuru ücreti ise alınmadığı öğrenildi.

DEVA’DAN  AFET BÖLGELERİNE ÖZEL 1000 TL

DEVA Partisi’de  ise  11 kişi milletvekili olmak için başvuruda bulundu. Ülke genelinde 5000 TL, kadın ve gençlere yönelik ise 2500 TL olarak belirlendi. Elazığ'ında içerisinde olduğu afet bölgelerine özel olmak üzere ise temsili olarak 1000 TL alındığı öğrenildi.

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi’nden toplam müracaat sayıları hakkında bir açıklama yapılmadı. Partinin milletvekili aday adaylığı ücreti, erkekler için 15 bin TL, kadın ve gençler için 10 bin TL, engelliler için 5 bin TL olarak belirlendi.

YRP DEPREM BÖLGESİNDEN ÜCRET ALMADI

Cumhur İttifakına katılan Yeniden Refah Partisi adaylık sayılarında artış yakaladı. Parti, 18 milletvekili aday adaylığı başvurusu aldı. Milletvekili aday adaylığı başvurusunda erkeklerden 7 bin 500 TL, kadınlardan ise 5 bin TL talep ettiği, deprem bölgesinde olanlar ya da depremden etkilenenlerden ise ücret alınmayacak.

HENÜZ BELLİ OLMAYAN SİYASİ PARTİLER

Gelecek Partisi, Büyük Birlik Partisi ve HDP’den henüz aday adaylık başvurularının rakamları ve isimler paylaşılmadı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol