Öne Çıkanlar Elazığ ziyaret yenıufuk yeniufuk gazetesi Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01

Bu haber kez okundu.

“Gürsel Bey’in  Açıklaması Bizi Üzdü’’

Saadet Partisi’nin Elazığ'da bir yerel seçimlerde il belediye başkanlığını alma noktasında başarıya çok daha yakın olduğuna dikkat çeken Başkan Akın, kendisinin aday olması konusunda büyük bir beklentinin olduğunu fakat henüz netleşmediğini belirtti…

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ziyaretlerinde gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın, Yerel seçimlere hazırlandıklarını Milletvekilliği seçiminde CHP ye büyük bir destek verdiklerini ve yerel seçimlerde de bu ittifakı devam ettirme noktasında CHP’ye teklifte bulunduklarını söylerken, “Belediye başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusunu yanıtsız bırakmadı.

PROGRAMA DAVET

Saadet Partisi Genel Merkez STK ve Halkla İlişkiler Başkanlığının organize etmiş olduğu "Millet-Vekili İl Buluşmaları” kapsamında 16 Eylül 2023 Cumartesi günü program düzenleyeceklerini söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, “Saadet Partimizin Milletvekili buluşmaları kapsamında Elazığ’da bir program icra edilecek. 16 Eylül Cumartesi günü Kültür Park Mamürat’ül Aziz Salonu’nda tüm basınımızın, dernek ve STK'larımızın bulunduğu kahvaltılı bir program yapacağız. SP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Av. Bülent Kaya teşrif edecekler. Bu kapsamda ilk davetimizi Sayın Nafiz Koca'ya yapmak istedik.” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

31 Mart 2024’teki yerel seçimlere hazırlandıklarını söyleyen Başkan Abdullah Akın, “Saha çalışmalarımız devam ediyor. Toplumun her kesimine elimizden geldiği kadar dokunmaya, onların problemlerini öğrenip çözümler üretme noktasında gayret etmeye devam ediyoruz. Bu program da onlardan bir tanesi. İnşallah sonuçlarını hep beraber ilerleyen günlerde göreceğiz.” şeklinde konuştu.

ALİ ÖZCAN'IN TEPKİSİ…

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un CHP İl Kongresindeki yaptığı konuşmadan sonra İstanbul eski Milletvekili Ali Özcan’ın cevaplarına ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Akın, “Her partinin yerel seçimlerde aday arama en uygun adayı tespit etme noktasında çalışmaları oluyor. Bunlar belli kural ve kaideler çerçevesinde yapılıyor. Genel merkezin bu konuda çizmiş olduğu bazı çerçeveler var. Burada Muhterem Sayın Ali Özcan'ı kızdıran noktanın şu olduğunu düşünüyorum. Kendisine hiçbir şekilde danışılmadan, kendisinin fikri alınmadan teşkilatlarda bir istişare yapılmadan, henüz genel merkezler düzeyinde bir ittifak var mı yok mu daha ortada değilken belli değilken açıklama yapmasını politik olarak değerlendirmiş olmalı. Tepkisini buna yoruyorum.“ dedi.

ELAZIĞ'DA GÜÇLÜ BİR BEKLENTİ VAR

Elazığ'da Belediye Başkanı Adayı noktasında güçlü bir beklenti olduğunu söyleyen Başkan Akın, “Nereye gidersek gidelim mutlaka toplum bunu arzu ediyor ve ifade ediyor. Biz bunun doğru olup olmadığını anlamak için iki defa anket yaptırdık. Ve bu anketlerin sonucunda da bunun doğru olduğunu gördük. Tabii bu durumu Elazığ'daki siyasilerin önemli bir kısmı da biliyor. Gürsel Bey de biliyor. Belediye Başkanlığında beklenti büyük.” ifadelerini kullandı.

CHP İLE İKİ DEFA GÖRÜŞME YAPTIK

Başkan Abdullah Akın, son bir ay içerisinde CHP ile iki kez görüştüklerini ve il başkanlığı düzeyinde Çağlar Duran’a teklif götürdüklerini dile getirirken, “Partimizi muvaffak kılmak için destek arayışlarımız devam ediyor. Geçmişte de bu çalışmaları yaptık. Son bir iki ay içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'yle iki defa görüşme yaptık. Ben il başkanlığı düzeyinde Sayın Çağlar Duran'a teklif götürdüm.” dedi.

‘’GÜRSEL BEY’İN AÇIKLAMALARININ, NEZAKETEN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’’

Kongrede Ali Özca’ı aday adayı olarak gösteren CHP Elazığ Milletvekili Erol’un açıklamalarının üzücü olduğunu söyleyen Başkan Akın, “Biz milletvekili seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'ne ciddi bir destek verdik. Bu noktada da yerel seçimlerde de bu ittifakı devam ettirme noktasında kendilerine bir teklif yaptık. Ancak tabii bu teklifimize olumlu veya olumsuz bir yanıt gelmeden Gürsel Bey'in çıkıp bu konuda bir açıklama yapmış olması bizleri üzdü. Nezaketen doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü sonuçta iki defa size bir teklif getirmiş bir parti il başkanı var. Bunun bir yanıtlanmadan kongre ortamında bir yanık niteliğinde bir tavra girilmesi bizi üzdü. Gürsel Bey seçim döneminde ki desteğimizden dolayı yerel seçimlerde de bizlere destek vermesini beklerdik. Ancak süreç nasıl ilerler kestirmek zor. “ şeklinde konuştu

SAADET PARTİSİ ELAZIĞ'DA BAŞARIYA ÇOK DAHA YAKIN

Elazığ’da Saadet Partisi’nin olumlu yöne karşılık bulduğunu söyleyen Başkan Akın, “Saadet Partisi Elazığ'da bir yerel seçimlerde il belediye başkanlığını alma noktasında bir başarıya çok daha yakın. Bunu insanlarımız görebiliyor. Ben bu konuyu böyle değerlendirmek istiyorum.”diye konuştu.

 ‘’BELEDİYE BAŞKANI ADAYI OLMAM KONUSUNDA BÜYÜK BİR BEKLENTİ VAR’’

Akın Elazığ’da kendisinin aday olması konusunda büyük bir beklenti olduğunu fakat henüz netleşmediğini belirterek, “Anketler yaptırdık kamuoyu beklentilerini araştırdık. Şu an elimizde adaylar var. Ancak şu an kamuoyunda en güçlü beklenti, en güçlü istek benim aday olmam noktasında. Netleşmiş değil. Aday olmam söz konusu olabilir. Ama kesin değil.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol