Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Gürsel Erol "Birlikte Daha Güçlüyüz!"

HABER- DİLARA MENGÜNOĞUL

Siyasette önceliğinin devletin liyakati ve vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin birliği ve beraberliği olduğunu söyleyen, Milletvekili Erol, “ Bu doğrultuda siyaset yapınca bu ülkenin Cumhurbaşkanından tutun kamu görevlisine kadar sizi ciddiye alır ve dinlerler. Elazığ için bu önemliydi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası basın toplantısı düzenleyerek “ Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmesi üzerine açıklamalarda bulundu. “ Benim için öncelik parti politikaları, ideolojik davranışlar değil” diyen Erol, Türkiye'yi temsil eden bir Milletvekiliyim.” Herkesin yetkisi doğrultusunda bu konuyu ilgili birimlere taşımışlardır. Herkesin kendine göre bir siyaset dili iletişim tarzı vardır. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

 "ÜLKEMİZ İNANILMAZ BİR FACİADAN DÖNDÜ"

Elazığ CHP Milletvekili Gürsel Erol konuşmalarına başlamadan önce Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem de hayatını kaybeden insanlara baş sağlığı dileyerek  "6 Şubat Kahramanmaraş merkez'de yaşanan depremde, ülkemiz inanılmaz derecede bir faciadan döndü. Acı çok büyük 11 ili etkileyen bir deprem yaşandı. Ve bu 11 ilde yaklaşık 15 milyona yakın nüfusumuz oturuyor. Ciddi manada bir yaşam kaybı var. O bölgelerde maddi zarar ve bu maddi zararı karşılayacak milyonlarca dolarla değerlendirilebilecek bir süreç var. Ben buradan 11 ilimiz ve çevre illerden etkilenen hayatını kaybeden bütün canlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

"AFET BÖLGESİ SADECE 10 İLDE İLAN EDİLDİ"

Milletvekili Erol 2020 yılında Elazığ'da yaşana depremden dolayı depreme yeni tanıklık etmediklerini aktararak, “Bizler bu konulara yeni değiliz Biz Elazığ'da 2020 yılında depremi yaşadık ama biz yalnızca depremi yaşamışız. Ama o bölgenin insanları gerçekten bir facia yaşamış diyebilirim. Tabi bu süreçten sonra Türkiye de 11 ilde deprem olmasına rağmen afet bölgesi sadece 10 ilde ilan edildi. OHAL yasası 10 il için kanun teklifi mecliste kabul edildi. Bizler ilk günden beri Elazığ'ında bu depremden etkilendiğini belirttik. "dedi.

"2020 YILI ELAZIĞ DEPREMİ BİR ŞANSTIR"

2020 yılında Elazığ'da yaşanan depremin Elazığ için bir şans olduğunu söyleyen Erol; "2020 yılı depremi Elazığ için bir şansızlık bir talihsizlik olarak değerlendirsek de aslında müthiş bir şanstı bizim için. Çünkü yeni binalar yapıldı ve hasarlı binaların yıkılması Elazığ'ı bir faciadan kurtardı. Ama devamında bu depremin yaratmış olduğu süreçte yıkım kararı verilen yüzlerce binamız oldu. Ve bu yine söylüyorum yıkılan binalar bizler için bir şanstır" dedi.

"ELAZIĞ İÇİN MECLİSTE SÜREKLİ GÜNDEM OLUŞTURDUK"

Milletvekili Gürsel Erol, Yaşanan depremin 11 ili etkilenmesine rağmen Elazığ Afet bölgesine dahil edilmemesine değinerek,  “Elazığ afet bölgesi ve OHAL bölgesine dahil edilmedi. Biz bu konular ile ilgili süreçte mecliste gündem oluşturduk, ulusal kanallarda konuştuk, bir milletvekilinin görevi de zaten budur. Eğer bir Milletvekili kendiliğinden yaşanan bir sorun ile ilgili eğer algı yaratamıyorsa ve gündeme taşıyamıyorsa Ankara bu işte çok ilgilenmez." Dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZA  TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Gürsel Erol Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi için Cumhurbaşkanı ile telefon görüşmesi sağladığını aktararak,  “Cumhurbaşkanımız ile dün bir telefon görüşmesinde bulundum. Elazığ'ın afet bölgesine dahil edilmesi bizim girişimlerimiz ile çözüm bulmuş bir sonuç değildir. Ben siyasetin nezaketini bilen birisiyim. Bir iş yaparken ilin dinamiklerini kötüleyerek, suçlayarak bir değerlendirme yapmak bizlere yakışmaz. Elazığ'ın AK Partinin 4 Milletvekilinin Belediye başkanının, valinin STK'lıların bu işe mutlaka katkısı olmuştur. Herkesin yetkisi doğrultusunda bu konuyu ilgili birimlere taşımışlardır. Ama herkesin kendine göre bir siyaset dili iletişim tarzı vardır. Buradan da sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ELAZIĞ İÇİN ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPILABİLİRDİ"

Elazığ için ilk günden beri muhalefet ve partililer ile birlikte hareket edilebilseydi çok sorunun çözüleceğini ifade eden Erol, "Biz sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşerek bu sürece katkı sunmuşsak bu bizim için mutluluk verici bir süreçtir. Çünkü biz ilk günden beri muhalefet ve iktidar partilileri Elazığ'da birlikte hareket etmeyi becerebilseydik, Elazığ için çok güzel şeyler yapardık. Bu süreci çok dolu değerlendirebilirdik. Ama her söylendiğinde bizleri yok saydılar, taleplerimizi önerilerimizi dinlemediler. Kendilerine göre biz bu işi yaparız anlayışı yolunda gittiler ama sonuç itibari ile bugün şunu gördük ki bir kentte siyaset konuları, ilin dinamikleri Milletvekilleri, valisi, Belediye başkanı bir arada olduğu zaman sorun çözülür" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN BİR MİLLETVEKİLİYİM"

Milletvekili Gürsel Erol kendisi için öncelik devletin liyakati ve vatanın bölünmez bütünlüğü olduğunu söyleyerek; “İktidar partisinin ulaşamadığı Cumhurbaşkanına siz nasıl ulaşabildiniz diye sordular bana, ben de şunu söylemek istiyorum ben devlet geleneğinden gelen bir siyasetçiyim ve devleti temsil eden bir siyasetçiyim. Ben tabiki CHP'den seçilmiş, Türkiye'yi temsil eden bir Milletvekiliyim.” dedi.

 EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Elazığ’ın Afet bölgesi kapsamına alınmasının çok önemli olduğunu belirten Erol, “ Bizim siyaset dilimizi söylemimiz millete olan sadakatimizi ayrı bir önemi vardır. Benim için öncelik parti politikaları ideolojik davranışlar değil, benim için öncelik devletimizin liyakati, vatanımızın bölünmez bütünlüğü milletimizin birliği ve beraberliğidir. Bu doğrultuda siyaset yapınca bu ülkenin Cumhurbaşkanından tutun kamu görevlisine kadar sizi ciddiye alır ve dinlerler. Elazığ için bu önemliydi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 "KILIÇDAROĞLU'NDAN İZİN ALDIM"

Cumhurbaşkanını aramak için Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan izin aldığını aktaran Erol, "Eğer Cumhurbaşkanını arayacaksanız bunu Partinizin Genel Başkanına bildirip izin almanız gerekiyor. Sayın Genel Başkanım Kılıçdaroğlu bana söylediği tek cümle bizim siyaset bir dilimiz üslubumuz olabilir. Ama sen o ilin milletvekilisin ilin sorunları ile ilgili ne gerekiyorsa her yere ulaşabilirsin" dedi.

"DEPREMİN BİR ÇOK ETKİSİ VARDIR "

Elazığ’ın  deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Erol,” Bu konu Elazığ için iyi bir olaydır. Elazığ'ın birliğe beraberliğe ihtiyacı var, çünkü biz büyük bir riske açık durumdayız. Birinci Ovacık-Tunceli fay hattı 2. Bingöl fay hattı yani bilim adamları, kısa sürede bu bölgeler ile ilgili bir depremin olacağı konusunda yorumlar yapıyorlar, bir depremin etkisi yalnızca binaların yıkılması, ticaretin çökmesi değildir. Depremin bir çok etkisi vardır." Dedi.

" UZMARIN UYARISINI DİKKALE ALALIM  "

Gürsel Erol, Uzmanların sürekli Tunceli ve Bingöl fay hattı konusunda ciddi uyarılarda bulunduğunu ve bu uyarıların dikkate alınmazsa ciddi bir göçün yaşanacağını ifade ederek,  "Bingöl ve Tunceli depremine özelikle değinmek istiyorum. Eğer o bölgelerde tedbir alınmazsa, o bölgede yaşanacak deprem Elazığ'da inanılmaz bir göçü yaşatacak. Çünkü Elazığ yıllardır Tunceli ve Bingöl ile yaşayan ticari ilişkileri olan yerleşik ilişkileri olan 3 şehirdir. Doğal olarak o bölgelerde yaşanacak bir depremden dolayı düzensiz bir göç gelecek.” iadelerini kullandı.

TUNCELİ VE BİNGÖL İÇİNDE YAPMAMIZ LAZIM

Tunceli ve Bingöl Milletvekilleri ile de görüşeceğini söyleyen Erol,” Nüfusumuz düzensiz bir şekilde gerçekleşecektir. Elazığ yeni risklere açık kalamayacak. Şimdiden söylüyorum AK Parti, CHP Parti fark etmeksizin bir araya gelerek Elazığ'da yarattığımız bu enerjiyi insanların mağdur olmaması için Tunceli ve Bingöl içinde yapmamız lazım. Ben illerin Milletvekilleri ile de görüşeceğim, konuşacağım" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol