Öne Çıkanlar haber GENÇLİK 23DEN ŞAHİN ŞERİFOĞULLARINA ÇAĞRI Trump Yanlıları Kongre Binasını Bastı bağış CMK TARİFESİ HAKKANİYETLİ OLMALIDIR

Bu haber kez okundu.

Güzel Günler Bizi Bekliyor!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Ekonomi dair görüşlerini gazetemizle paylaşan, Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİADElazığ İl Başkanı Osman Özçelik, “Enflasyonla mücadele edileceğine ve düşeceğine inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında güzel şeyler olacağına inanıyorum” dedi

TÜMKİAD Elazığ İl Başkanı Osman Özçelik, Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Yeni Ufuk-Günışığı Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca'yı ziyaret etti. Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Nafiz Koca ile bir süre sohbet Başkan Özçelik,  TÜMKİAD’ın hedefleri ve hizmet politikalarından da bahsetti. Elazığ’da ki hizmet oluşumlarını tamamladıklarını söyleyen Başkan Özçelik, 22 Temmuz 2023 derneğin açılışının yapacaklarını belirtti. Siyasi bir oluşum olmadıklarına vurgu yapan Özçelik, amaçlarının iş insanlarına katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Başkan Özçelik, ayrıca yeni asgari ücret rakamına ilişkin de işverene destek sağlanması gerektiğini belirtti.

AMACIMIZ, ŞEHRİN MENFAATLERİNİ DÜŞÜNMEK

2017 yılında kurulan ve her geçen gün biraz daha büyüyen bir dernek olduklarını söyleyen TÜMKİAD Elazığ İl Başkanı Osman Özçelik, “TÜMKİAD 2012  yılında kurulmuş, 2018 ve 2023 yılının en iyi sivil toplum kuruluşunu ödülünü  alarak bir ilke imza atmıştır. TÜMKİAD, İş Dünyası’na öncülük eden bir dernektir. Sayın Başkanım genellikle bulunduğu illerde temsilcilik açıyor, şube açmıyor. 2017 yılında kurulmasına rağmen 39 ilde var olan bir dernek. Amacı devletine, milletine öncülük etmek, şehrin menfaatlerini düşünmek. Cumhurbaşkanına bağlı, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayan, Ankara'da lobisi güçlü olan, herkesle arası iyi olan bir dernek. Bizde inşallah bunu daha güçlendirip şehrimizin menfaatleri doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz. Nafiz Hocam gibi değerli büyüklerimizin de yardımını alarak şehrimize değer katmaya mücadele edeceğiz.” dedi.

BU ŞEHİRDE VAR OLMA MÜCADELESİNİ VERMEK İSTİYORUZ

Kendi alanında uzmanlaşmış iş dünyasını bir araya topladıklarını kaydeden Başkan Özçelik, “Şu anda 36 üyemiz var. Kendi alanında uzmanlaşmış iş dünyasını bir araya topladık. 22 Temmuz’da büyük bir ihtimalle açılışımızı yapacağız.  TÜMKİAD'ın amacı da üyelerinin kalkınmasını sağlamak. 2 gün önce iş dünyasının kalkınmasını sağlayan, TÜMAŞ adıyla bir şirket kuruldu. 50 milyon değerinde bir şirket.  Biz de bunu açılışımızı yaptıktan sonra basına lanse edeceğiz inşallah. Bu şehirde var olma mücadelesini vermek istiyoruz. Bu şehri daha güzel günlere, getirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

ENFLASYONUN AŞAĞI DÜŞECEĞİNE İNANIYORUM

Asgari ücrete yapılan zammı da değerlendiren Başkan Özçelik, “Asgari ücretin 11 bin 402 TL olması, işverenler için belki olumsuzluk yansıtacaktır. Çalışan açısından ise şu andaki enflasyona baktığınız zaman düşük kaldı. 11 bin 402 TL eriyip gidecek. Bir an önce devletimizin buna müdahale etmesi gerekir. Gıdada veya giyim de aklınıza gelen tüm ürünlerde, fiyatların aşağı çekilmesi gerekiyor. Umutluyum, enflasyonun aşağı düşeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İŞVERENE DESTEK ŞART

Yeni asgari ücret rakamına ilişkin, işverene destek isteyen Başkan Özçelik, “İşverene biraz destek verilmesi gerekiyor. SSK'nın yarıya dönük fiyatlandırmasını devlet karşılamış olsaydı iş dünyası istihdam konusunda biraz daha öncülük ederdi. Ama ben inanıyorum ki devletimiz bunun altında kalmayacak, üstesinden gelecektir. İşverenler devletin biraz destek vermesini bekliyor.” dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Ekonomi olarak olumlu beklentilerinin olduğunu, Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini kaydeden Başkan Özçelik, “Devletimiz var olduğu sürece mücadele edecektir. Türkiye'yi güzel günler bekliyor. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, yeni bir yüzyılda daha güzel şeyler olabileceğine inanıyorum. Bu anlamda da şehrimizde bize görev ne düşüyorsa biz elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

KOCA: STK'LARIN ÖNEMİNE İNANAN BİR YAPIYA SAHİBİZ

TÜMKİAD Yönetim Kurulu'nu tebrik eden Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ise , TÜMKİAD'ın Elazığ'ın ekonomisine, sosyal dengesine büyük katkılar sunacağını belirterek, “Osman Başkanımla birlikte kendilerine refakat eden TÜMKİAD Yönetim Kurulu'nu tebrik ediyorum. Elazığ'da STK olarak yeni bir oluşum. Biz genelde hem basın olarak, hem de şahsi olarak STK'ların önemine inanan bir yapıya sahibiz. Bu bağlamda da TÜMKİAD'ın Elazığ'ın ekonomisine, sosyal dengesine büyük katkılar sunacağına inanıyoruz.” dedi.

TÜMKİAD'IN AKSİYON ALMASINI BEKLİYORUZ

“6 Şubat depreminin Elazığ'da avantaja çevrilmesiyle ilgili TÜMKİAD'ın direkmen tarafı olma taahhüdü bizleri mutlu etti.” Diyen Başkan Koca, “Bunlar içinde de asgari ücretin artmasıyla ilgili olarak işverene destek konusunda TÜMKİAD'ın bir aksiyon almasını bekliyoruz. 11 İl afet bölgesi olarak ilan edildi. İlan edilen bu illerde devlet ilk olarak SGK ve maliye borçlarını öteledi. Bunlarda ilk etapta tedbir olarak, işini kolaylaştırmış olsa da bu ötelemenin süresi bittikten sonra ciddi bir yük ve ağırlık getirmektedir. Ötelenen bu borçların affedilmesi için TÜMKİAD'ın öncülüğünde bir öneri sunulursa, afet bölgesindeki illeri ekonomik açıdan daha rahatlatacaktır.” İfadelerini kulllandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol