Öne Çıkanlar arınma ve kurtuluş gecesidir Fide Dağıtımı Devam Ediyor TUNCER: EN KALİTELİ HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ Elazığ Belediyesi Toplu Taşımada Boş Koltuk Uygulaması Başlattı Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bu haber kez okundu.

Halkın Sesi Yazdı, Karanlık Aydınlandı!

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ Milli Eğitim MüdürlüğüGenel Yayın Yönetmenimiz M. Nafiz Koca’nın 14 Eylül tarihli Günışığı Gazetesi internet sitesinde yayınlanan “Kızlar Karanlığa Mahkum” başlıklı köşe yazısı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Elazığ Günışığı ve Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmenimiz M.Nafiz Koca “Kızlar Karanlığa Mahkum” başlıklı köşe yazısında Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve özel öğrencilerin taşınması ile alakalı sıkıntıları kaleme almış, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Yiğit’i göreve çağırmıştı.

*GEÇİCİ KABULDEN SONRA TAM GÜN OLACAK ŞEKİLDE EĞİTİM VE ÖĞRETİME DEVAM EDECEK

Yaşanan bu gelişmelerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada İlimizde meydana gelen depremler sonrasında olası depremlere dayanıksız olduğu tespit edilen Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin geçici olarak Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesine taşınmış ve aynı binada eğitim öğretime başlandığı bilgi notu düşülerek yapımına devam edilen ve çok kısa süre içerisinde tamamlanacak olan İmam Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Binası’nın geçici kabulü yapıldıktan sonra mevcut durumda bulunan binada (A Blok)  öğretim şekli tam gün olacak şekilde eğitim ve öğretime devam edeceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca öğrencilerin akşam saatlerinde okuldan çıkmaları gibi bir durumun kesinlikle söz konusu olmayacağı ve bu konuda herhangi bir mağduriyet yaşamayacakları ifade edildi.

*SIKINTILARIN KAYNAĞI ADRES DEĞİŞİKLİĞİ VE İLETİŞİM SORUNU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Öğrencilerinin Taşınması ile ilgi konuda ise;

Özel Eğitim Öğrencileri başta olmak üzere tüm eğitim kademelerindeki taşıma ihalelerinin Ağustos Ayı içerisinde yapılarak tamamlandığı bildirilirken, sorunun adres değişikliği veya taşıma firmalarıyla iletişim kuramama gibi bazı nedenlerden dolayı kaynaklandığı belirtildi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;

“Sayın Nafiz KOCA

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

14 Eylül tarihli Günışığı Gazetesi internet sitesinde yayınlanan “Kızlar Karanlığa Mahkum” başlıklı köşe yazınızla ilgili olarak;

İlimizde meydana gelen depremler sonrasında olası depremlere dayanıksız olduğu tespit edilen Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi binası yıkılarak yeni binanın yapımına başlanmıştır. Bu süreçte okulun öğrencileri geçici olarak Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesine taşınmış ve aynı binada eğitim öğretime başlanmıştır. 

Bu öğrencilerimiz ilimizde yapımına devam edilen ve çok kısa süre içerisinde tamamlanacak olan merkez 24 derslikli İmam Efendi Kız Anadolu imam hatip lisesi (B Blok) binasının geçici kabulü yapıldıktan sonra mevcut durumda bulunan binada (A Blok)  öğretim şekli tam gün olacak şekilde eğitim ve öğretime devam edeceklerdir.

Bu nedenle öğrencilerimizin akşam saatlerinde okuldan çıkmaları gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmayacak, çocuklarımız bu konuda herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklardır.

Özel Eğitim Öğrencilerinin Taşınması ile ilgi konuda ise;

Müdürlüğümüzce Özel Eğitim Öğrencileri başta olmak üzere tüm eğitim kademelerindeki Taşıma ihaleleri Ağustos ayı içerisinde yapılarak tamamlanmıştır.

21.08.2023 tarihinde Temel Eğitim Taşıma İhalesi,

29.08.2023 tarihinde Ortaöğretim Taşıma İhalesi,

31.08.2023 tarihinde ise Özel Eğitim Taşıma İhalesi yapılarak söz konusu ihaleler için ilgili firmalarla sözleşme imzalanmış ve eğitim öğretim yılı başından itibaren taşıma başlatılmıştır.

Ancak bazı velilerimizin adres değişikliği veya taşıma firmalarıyla iletişim kuramama gibi bazı nedenlerden dolayı öğrencilerinin taşınamadığı duyumları kurumumuza da ulaşmış bu konuyla ilgili olarak da velilerimizin taşıma şirketleriyle iletişime geçebilmesi için yönlendirmeler yapılmıştır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol