Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Hasar Tespit Raporları Güncellenmeli

HABER :SİBEL FERHAT

Elazığ STK Platformu dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli, 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen iller arasında olan Elazığ'da binaların hasar tespit raporlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hasarlı binalara az hasarlı veya hasarsız raporu verilmesi de büyük sıkıntılara sebebiyet verebileceğini söyleyen Öztekkeli, Hasar tespit raporlarının gerçeği yansıtacak şekilde güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti.

STK'LAR BÜYÜK BİR BİRLİKTELİK ÖRNEĞİ GÖSTERGESİ OLDU

Heybet Öztekkeli, Deprem sürecinde STK'ların arasında çalışmalarda birliktelik ve koordinasyonun arttığını belirterek, "Öncelikle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın  bir an önce sağlıklarına kavuşması tek temennimizdir. Deprem sonrası özellikle Elazığ'da faaliyette bulunan  STK'larımızın yöneticileri, temsilcileri ve üyeleri büyük bir birliktelik örneği göstererek, komşu şehrimiz Malatya'dan başlayarak depremden etkilenen tüm illere hızlı bir şekilde ulaşarak vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yardımlarını ulaştırdılar. Daha sonra Valiliğimizin koordinasyonunda bir veri ağı oluşturularak bu yardımların sağlıklı bir şekilde aktarımı ve bilgilerinin online sistemde tutulması sağlandı. Ben tüm STK'larımıza bu örnek dayanışmaları için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar. Allah onlardan razı olsun. Zaten Elazığ'da son dönemde STK'larımız arası birliktelik ve koordinasyon çok güzel bir şekilde artmış durumda. Bunu ziyaretlerimizi ve istişarelerimizde gözlemleyebiliyoruz.” Dedi.

  BİNALARIN HASAR TESPİT İŞLEMLERİ YAPILDI

Hasar tespit işlemleri sonrası hasarlı ve hasarsız binalarla ilgili raporlarda karışıklık olduğunu söyleyen Öztekkeli, “  Deprem sonrası binaların hasar tespit işlemleri yapıldı. Hasar tespit işlemleri sonrası hasarlı ve hasarsız binalarla ilgili rapor karmaşası oluştu. Ağır hasar alan binaların daha sonradan hafif hasarlı veya hasarsıza, hasarsız olan binaların ise hasarlı olarak kayıtlara geçmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Binaların durumuyla ilgili belirsizlik ve karmaşadan şikâyetçi olan vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak STK'larımızla iletişime geçerek konunun çözümü noktasında destek istediler.”  Diye konuştu.

KURUMLAR VE MİLLETVEKİLLERİMİZLE PAYLAŞTIK

Hasar tespit raporlarının gerçeği yansıtacak şekilde güncellenmesi gerektiğini belirten, Öztekkeli, “ Bizlerde bu durumu ilgili kurumlar ve milletvekillerimizle paylaştık. Sorunun çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağı bilgisini ilettiler. Hasar tespit raporlarının gerçeği yansıtacak şekilde güncellenmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi büyük önem arz etmektedir; Çünkü hasarsız olan binaya hasarlı raporu verilen vatandaşlar evlerine giremiyor. Aynı şekilde hasarlı binalara az hasarlı veya hasarsız raporu verilmesi de büyük sıkıntılara sebebiyet verebilir. Konuyla ilgili olarak belirli aralıklarla kamuoyuna açıklamalarımızı yapacağız. Bizler Elazığ STK Platformu olarak şehrimiz için gereken neyse onu yapacağız ve tüm sorunların takipçisi olacağız." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol