Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor aday Türkiye

Bu haber kez okundu.

Hemşehrilerimi Üzdüysem Özür Dilerim

Aslen Elazığlı olan Prof. Dr. Mehmet Çelik,  Malatya'nın Fethinin 922. kutlama yılı programında  büyük tepkilere neden olan konuşma için özür diledi…

Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programında " Malatya benim için kendi şehrim. Zaman zaman Elazığlılar kendi aralarında konuşunca; "Ya bu Malatyalı mı?" diyorlar.  Malatya gerçekten, ülke için yetiştirdiği fikir akımlarıyla gerek siyasetçiler gerek ekonomisi gerek şehrin güzelliği açısından Elazığ'ın boy ölçüşemeyeceği bir şehir. Bu yüzden hasetlik var. O nedenle Elazığlıların dediklerini çok ciddiye almayın.” Sözleriyle Elazığlıların ve Malatyalıların büyük tepkisine neden olan Elazığlı olan Prof. Dr. Mehmet Çelik, yazılı bir basın açıklaması yaparak, her iki kadim ve kardeş şehrin insanlarından özür diledi.

“Amacım salonda tatlı bir hava estirmek ve bizden daha yaralı olan bu şehir insanlarının yüzlerindeki hüznü dağıtıp tatlı bir tebessüm bırakmaktı.”diyen Prof. Dr. Çelik, Elazığlı Prof. Dr. Mehmet Çelik,  Malatya'nın fethinin 922. kutlama yılı programında Elazığ aleyhine sarfettiği sözler için özür dileyerek “Yanlış Anlaşıldım, hemşehrilerimi üzdüysem özür dilerim.”dedi… gibi iki kardeş şehrin insanını üzebilecek, onları rencide edebilecek bir maksadının asla olamayacağını söyledi.

YANLIŞ ANLAŞILDIM, HEMŞEHRİLERİMİ ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM.

Bir kısım sosyal medya kullanıcısı ve yine bir takım medya çalışanı tarafından maksatlı olarak konuşmalarının arasından cımbızlanıp haberleştirilen talihsiz ifadelerden dolayı üzülmelerine sebep olduğu hemşehrilerinden özür dilediği söyleyen Prof. Dr. Mehmet Çelik, “18 Eylül 2023 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Malatya’nın kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir konferans verdim. Konferansa başlarken, depremin yarattığı üzüntüyü biraz olsun hafifletmek ve konferansın insicamı gereği dostane latifelerde bulunarak Malatya’nın bu travmayı en kısa sürede atlatacağını bir takım anekdotlarla anlatırken, sadece Futbol müsabakalarında Elazığ’la olan tatlı rekabetine de vurgu yaparak konferansıma gelen değerli dinleyicileri biraz güldürdüm.” dedi

RENCİDE EDEBİLECEK BİR MAKSADIM YOKTU

Amacının salonda tatlı bir hava estirmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mehmet Çelik, “bizden daha yaralı olan bu şehir insanlarının yüzlerindeki hüznü dağıtıp tatlı bir tebessüm bırakmaktı. Ne kendi şehrimi ne de Malatya’yı üzmek gibi bir durum asla ve asla söz konusu değildi. Kaldı ki salonda da böyle bir hava hiç olmadı. Buna rağmen bir kısım sosyal medya kullanıcıları ve bir kısım medya çalışanı meslek refleksiyle kullandığım cümlelerimden maksadı aşan bazı ifadelerimi cımbızlayarak son derece üzüldüğüm talihsiz bir haber yapmış. Gönül isterdi ki yaralı bir şehirde amacı sadece hüzünlü yüzlere bir bukle tebessüm bırakmak olan konferansta Malatya ve Malatya tarihine dair daha anlamlı anlatımlarımız haberleştirilseydi. Hayatı boyunca nezaket ve naifliği akademik kariyeriyle eşdeğer olan biri olarak Elazığ ve Malatya gibi iki kardeş şehrin insanını üzebilecek, onları rencide edebilecek bir maksadımın olmayacağını her iki kadim ve kardeş şehrin insanları bilirler. Buna rağmen bir kısım sosyal medya kullanıcısı ve yine bir takım medya çalışanı tarafından maksatlı olarak konuşmalarım arasından cımbızlanıp haberleştirilen talihsiz ifadelerden dolayı üzülmelerine sebep olduğum hemşehrilerimden hassaten özür dilerim. Saygılarımla kamuoyuna duyurulur.” İfadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol