Öne Çıkanlar SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber yeniufuk elazığyeniufuk Elazığ

Bu haber kez okundu.

Her Evde Bir Olimpiyat Şampiyonu Var!

ÖZEL HABER-DİLEK YILDIRIM

Yusuf Efe Barış’ın ilimizde Beden Eğitimi Öğretmeni ve Taekwando branşında Antrenörlük yapan Babası Abdullah Barış ve Annesi Sevinç Barış ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Barış ailesi sporun hemen her aşamasında yer aldığı için; ‘’Armut dibine döşer’’ misali evlatları da spora Masa Tesisi, Taekwando’nun dışında bir de Cimnastik sporuna başladı.

Babası Abdullah Barış; her evde bir olimpiyat şampiyonunun var olduğu vurgusuyla şu sözlere yer verdi; ‘’Yurdagül hocamızın oğlumuzun antrenmanlarını izlemesiyle beraber Cimnastik sporuna da başlaması gerektiğini söyledi. Bizde Yurdagül hocamızın tecrübesine ve bilgisine inanıp güvendiğimiz için oğlumuzu bu branşa dahil ettik. Biz Elazığ’da eşimle beraber Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Eşimiz asıl branşı da Cimnastik zaten. Ama biz Taekwando alanında Antrenörlük yapmaktayız. Oğlumuz Masa Tenisi ve Taekwando sporlarıyla uğraşıyor. 3. Bir branş olarak da Cimnastik’i seçti. Her aile çocuklarının başarısı için değil de; öz güvenlerini kazanıp, sağlığı için spor yapmaları gerektiğini aşılamalı. İnanın her evde bir olimpiyat şampiyonu var. Keşfetmek başta anne ve babalarda daha sonra da işin uzmanı olan antrenörlerde’’ dedi.

ANNE BARIŞ; ‘’ANNELERİMİZ BİLİNÇLİ OLMALI’’

Yusuf Efe Barış’ın annesi, Beden Eğitimi Öğretmeni ve Taekwando Antrenörü Sevinç Barış ise annelerin çocukları üzerinde çok fazla bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

Barış; ‘’Ben inanıyorum ki ilimizde Yusuf gibi çok evladımız var. Bu çocuklarımızı bu salonlara yönlendirmemiz gerekiyor. Yetenekleri bulup keşfetmek gerekiyor. Bizlerde tecrübeli hocalarımızın eşliğinde çocuklarımızı Cimnastik sporuna yönlendirdik. Veliler artık bakış açılarını tamamen değiştirdi ve çocuklarını spor salonlarına yönlendiriyorlar. Bu durum mutluluk verici bir olay. Spor sayesinde sorumluluk verilip, özgüvenleri artmış oluyor. Anneler çok fazla bilinçli olması gerekiyor. Televizyon ve tablet başında vakit geçirmek yerine spor salonlarına çocuklarını götürsünler’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol