Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ

Bu haber kez okundu.

HÜDA PAR'dan Konteyner kente ziyaret

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrasında Elazığ’da ağır hasar verilen evlerin sakinlerini ziyaret etmek için Elazığ’a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mahmut Şahin Konteyner Kenti, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve İl Yönetimi ile ziyaret etti.

Depremin ilk gününden itibaren 11 ilde çalışmalarını yürüten ve yaşananları yakından takip eden HÜDA PAR, Malatya ve Elazığ koordinatörü olarak hemşerimiz Mahmut Şahin’i görevlendirdi. 

Şahin, yaptığı açıklamada: “Halkın sorun ve sıkıntılarını gidermek için titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek,  Malatya ve Elazığ depremzedelerin dinlemek, sorunlara olabildiğince çözüm olmak adına ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Bugünde Elazığ Kırklar mahallesinde kurulmuş olan konteyner kenti ziyaret ettik. Konteyner kentte kalan vatandaşların sorunlarını dinleyerek, vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için AFAD yetkilileri ile görüştük ve fikir alışverişinde bulunduk. 

Elazığ’da konteyner kente geçici ikamet eden kiracı vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Sosyal konut projesi ile Elâzığ’da yapılacak olan bin 651 konut sayısı genişletilerek depremden etkilenen vatandaşlara imtiyaz sağlanmalıdır. 

Elazığ’da ticaretin ve sosyal hayatın normale dönmesi için teşvikler ve gerekli adımlar mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yürürlüğe konmalı mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilmelidir. Deprem nedeniyle durgunlaşan ekonomik faaliyetlere hız kazandıracak politikalar İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırılası (İBBS) kapsamında yeni ve devam eden projeler değerlendirilerek TRB1 bölgesinin kalkındırılması hızlandırılmalıdır.

Depremin etkilediği ilerden TRB1 bölgesi içinde yer alan, Malatya ve Elazığ kalkınma projelerini yürüten ajansların kapsamlı rapor hazırlaması ve ilgili kurumlar ile koordineli bir şekilde yenileme ve kalkındırma çalışmalarına hız kazandırılmalı ve olabildiğince realist politikalar hazırlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol