Öne Çıkanlar ACILAR DİNDİRİLECEK İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde!  Dünya KİCK BOKS Federasyonu  Elazığda 2. Etap 3 Bant Bilardo Polis Ekipleri Maske Uyarısı Yapıyor

Bu haber kez okundu.

İcadiye Mahallesi Yok Oluyor!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, mahalledeki en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğuna vurgu yaparak, ihmal ve bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldiğine dikkat çekti.

Elazığ Merkez İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, Gazetemize yaşanan depremlerden sonra mahallede yapılan çalışmaları ve mahalle sakinlerinin taleplerini açıkladı. Muhtar Gözvur, mahallenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Gözvur, mahalle sakinlerinin TOKİ eliyle yapılacak bir kentsel dönüşüm istediklerine vurgu yaparak, Vatandaşa ödemede büyük kolaylık sağlayacağı için devlet eliyle kentsel dönüşüm istediklerini söyledi.  Gazetemiz aracığıyla yetkililere seslenen Muhtar Gözvur, öte yandan vatandaşa verilen 'Yerinde Dönüşüm’e' hibe ve kredilerinin yerine belediyelere destek verilemesinin daha doğru olacağını da dikkat çekerek; "Belediyemiz tarafından yapılsın. Vatandaş bunu da memnuniyetle karşılar."dedi.

"SIKINTILARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

İcadiye Mahallesi'nin Elazığ’ın ilk mahallelerinden olduğunu söyleyen Muhtar İrfan Gözvur,"Mahallemiz Elazığ'ın en eski mahallesidir. 2020 depreminde başlayan sıkıntılarımız devam ederken 6 Şubat depremi yaşadık. Sıkıntılarımızın üzerine yenisi eklendi. Bu sıkıntı sadece bizim mahallemiz de yok. Şehir olarak bir ölü şehir haline geldik."şeklinde konuştu.

"BELEDİYELERİMİZE DESTEK VERİLSİN, BİNALARI BELEDİYE YAPSIN" 

Yıkılan binaların yerlerine müteahhitle anlaşma yapılamadığı için konut yapılamadığını söyleyen Muhtar Gözvur, vatandaşa verilen 'Yerinde Dönüşüm’e' hibe ve kredi desteği kredilerinin belediyelere verilemesini önererek, "Devletimiz güçlü fakat ama milletimiz olarak bir araya gelmemiz mümkün değil. Vatandaş buraya geldiğinde abartman sakinleri olarak anlaşamadıklarını söylüyorlar. Çünkü müteahhit, yüksek fiyat istiyor. Vatandaş bunu ödemekte zorlanacağını söylüyor. TOKİ istiyorlar, başka bir şey demiyorlar. Devletimiz ‘Yerinde Dönüşüm’e hibe ve kredi desteği veriyor ama benim kendi acizane fikrimi söyleyeyim bu destekleri belediyemize versin, belediyemiz tarafından yapılsın. Vatandaş bunu da memnuniyetle karşılar." Dedi.

"YERLERİMİZ ADA OLARAK YIKILDI"

Mahallede yıkımların ada bazlı olduğunu kaydeden Muhtar Gözvur, "Bizim mahallemizde 5 tane yıkılan ada var. Her bir adada 7, 8, 10 bina yıkıldı. Bunların yanında 50-60 yıllık binalarımız mevcut bunlarda az hasarlı. Biz bunlarında yıkılıp TOKİ eliyle bir kentsel döşüm talep ediyoruz. Burası en eski mahallelerinden oluşundan dolayı binalarımız da kırk, elli yıllık binalarımız mevcut. Bunların da yerinde dönüşüm olması için TOKİ'nin kesinlikle olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"YIKIMLARDA OLUŞAN TOZLAR VATANDAŞI HASTA ETTİ"

Kentsel dönüşüm sıkıntılarının yanı sıra yıkım sürecinde de vatandaşların huzursuz olduğunu kaydeden Muhtar Gözvur, "Yıkım sürecinde sıkıntılarımız da yaşanıyor. Bunu da İl Özel İdare ya da Belediyemiz tarafından sık sık kontrollerinin yapılmasını arz ediyoruz. Binalar yıkımı yapılırken vatandaş tozdan rahatsız oluyor. Sulama yapılmadan yıkılıyor. Yıkımlarda da mahalle sakinleri çok sıkıntı yaşıyor. Toz olmaz değil. Bunun önüne kimse geçemez ama aşırı bir şekilde toz oluşu milleti hasta etti. Kimse camını balkonunu açamıyor." İfadelerini kullandı.

"MAHALLEMİZİ BENDEN İYİ TANIYAN YOK, MİLLETVEKİLLERİMİZ İLGİLENMİYOR"

Milletvekillerinin de mahallenin sıkıntılarını göz ardı ettiğini söyleyen Muhtar Gözvur, "Milletvekillerimize gelince vekillerimiz mahallenin sıkıntılarını gerçekten ilgili yerlere bildirmediklerinden şikâyetçiyim. Belki söylemişse de üstüne basarak söylemiyorlar. Hiçbir vekil gelip de yerinde görmedi sıkıntıları. Mahallemiz komple ada olarak yıkılıyor. Kimse gelip yerinde incelemiyor.  Bu mahalle sakinlerini benden iyi bilen yoktur. Ne belediye başkanı bilir, ne vekili bilir. Ama bunlar gittikleri yerden kendilerinin bildiğini ifade ediyorlar. Yanlış bilgilendiriyorlar. Bizden kimsenin bilgi aldığı yok."dedi.

"SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ"

Ayrıca yeni yapılan konutlarda belediyenin vermiş olduğu imara 8 kat, TOKİ'nin ise 5 kat yapmasına da anlam veremediğini söyleyen Muhtar Gözvur, "Cumhurbaşkanımız yatay mimari diyor ama dikey mimaride olabilir. Burada yıkılan binalar 7-8 katlı. Benim anladığım belediyenin vermiş olduğu imara göre 8 kat TOKİ girerse 5 kat. Ben bu çelişkiyi anlayamıyorum. Bunların çözülmesini canı gönülden istiyoruz." diye konuştu.

"HIRSIZLIK OLAYLARI ÇOĞALDI"

Muhtar Gözvur, metruk binaların fazla oluşundan ve yabancı uyruklu kişilerden kaynaklı mahallede hırsızlık olaylarının da arttığına dikkat çekerek, "Mahallemizde Suriye, Afgan bütün yabancı uyruklu vatandaşlar da var.  Bir evde otuz kırk kişi ikametgah ediyor. Mahalle sakinleri rahatsız oluyor. Şehrimizi yok edecekler. Hırsızlık olayları çoğaldı mahallemizde. Polisimiz sağ olsunlar çağırdığımızda geliyorlar. Polisimiz alıyor gidiyor ama  polisimizden önce o kişi geliyor. Yandaki bina metruk olmuş oradan duvar yıkıyor sağlam binaya geçiyor evin içinden eşyalarını çalıyor. Mahalle sakinleri her konuda tedirgin." dedi.

"VATANDAŞ MİLLETVEKİLLERİNE ULAŞAMIYOR"

Mahalle sakinlerinin sorunlarının çok olduğunu ve milletvekillerine ulaşamadıklarını için muhtarlığa sorunlarını anlattıklarını belirten Muhtar Gözvur, "Vatandaş belediye başkanına, milletvekillerine ulaşamıyor. Derdini sadece bizlere anlatabiliyor. 3 şebeke patlak biz suyu yaptıramıyoruz. İnternette büyük sıkıntı yaşanıyor Bende mahallenin sıkıntılarını yetkililere duyurmak zorundayım. Olmayacak bir şey istemiyoruz. Bizi bilgilendirsinler."diye konuştu.

.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol