Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır…

Bu haber kez okundu.

İl Protokolü, Bizmişen TOKİ Konutlarında İncelemelerde Bulundu

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yapımı tamamlanan konutların önümüzdeki hafta içerisinde kuralarının çekileceğini söyledi.

Elazığ İl Protokolü yapımı tamamlanan ve kura çekimleri için başvuruları başlayan Bizmişen TOKİ’ler de incelemelerde bulundu.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar ve Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım yetkililerden yapımı tamamlanan konutlar hakkında bilgi aldı.

YIRIK: 1 SENE DOLMADAN DEVLETİMİZ GERÇEKTEN İNSANLARIMIZIN YARALARINI SARDI

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “24 Ocak 2020 Sivrice merkezli depremimizden sonra gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, AFAD Başkanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve TOKİ Başkanlığımız hızlı bir şekilde konutların yapımına başladılar.

Dönem itibariyle depremin hemen sonrasında 19 bin 500 konutun planlaması yapılarak ihalesi de gerçekleştirildi.

Bugün geldiğimiz noktada 3 bine yakın Akçakiraz, Yazıkonak, Aksaray ve Yığınki Mahallelerimizde konutların inşaatını bitirerek teslimatlarını yaptık. Ve vatandaşlarımızın da kuralarını çekmek suretiyle hangi konutlarda kalınacağı belli olmuş oldu ve teslimlerini gerçekleştirdik. Bugünde sosyal medyadan da duyurumunu yapmış olduğumuz Bizmişen Mahallesi’ndeyiz.

Burada 781 konutumuz var. Ve buradaki konutların sayısı taleplerden daha fazla.

Dolayısıyla vatandaşlarımıza özellikle gerek Abdullahpaşa, gerek Hilalkent gere Ataşehir ve diğer mahalleler olmak üzere bunlara öncelik vermek suretiyle vatandaşlarımızın 05-08 Ocak itibariyle taleplerini alıyoruz.

Cuma günü bu işlem gerçekleştikten sonra da önümüzdeki hafta içerisinde kuralarını çekiyoruz.

3 bine yakın bir konut dedik. İnşallah kısa süre sonra 1 ay içerisinde diğer 5 bin konutun da inşaatını bitirerek teslimatlarını, sonrasında da kuralarını çekmek suretiyle vatandaşlarımıza, depremzede hak sahibi vatandaşlarımıza teslimatlarını gerçekleştireceğiz. 1 sene dolmadan devletimiz gerçekten insanlarımızın yaralarını sararak yıkılan evlerinin yerine son derece modern, gayet güzel, geniş, depreme dayanıklı sosyal donatılarıyla, oyun alanlarıyla çevresiyle ve her türlü müştemilatıyla son derece güzel konutları; TOKİ’miz marifetiyle gerçekleştirmiş oldu” ifadelerini kullandı.


BULUT: YENİ BİR ŞEHİR İNŞA ETTİK

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “O zor günlerin böyle güzel yönleri de oluyor. Güzel günleri de oluyor. Hakikatten sayın valim ifade ettiler, 24 Ocak’ta çok ciddi şekilde sarsıldık. O gün yıkılan binaların önündeydik, Allah’a hamt olsun bugün yapılan ve bitmiş olan binaların önündeyiz. Hep birlikteyiz. 3 bine yakın binamızı sayın valimizin de ifade ettiği gibi inşallah kısa zaman içerisinde yine aynı rakamda konutu çok hızlı bir şekilde teslim edeceğiz. Öyle tahmin ediyorum ki yazın ortasında bu yapılmış olan 19 bin 500 tane konutun belki daha fazlasını da yapacağız. Yeni ihaleler de yapacağız. Çünkü 5.3’lük bir deprem daha geçirdik. İnşallah hepsini teslim etmiş olacağız. Yapılan iş çok kolay bir iş değildi. Hakikatten çok büyük bir işti. 19 bin-20 bin binadan bahsediyoruz. Bunu 5 ile çarptığınızda 100 bin nüfus eder. İllerimizi küçük görmek için söylemiyorum ama pek çok ilimizden büyük, yeni bir şehir inşa ettik. Ve bunu çok kısa zaman içerisinde 11 aylık, 8 ayda teslim ettiğimiz oldu ortalaması 11 ay içerisinde biz bunların hepsini teslim ettik. Bu güçlü Türkiye’nin göstergesi. Güçlü bir liderin varlığının göstergesi, güçlü kurumlarımızın olduğunun göstergesi. TOKİ o günden bugüne hakikatten Elazığ’ı mesken edindi” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol