Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi İlerliyor

Elazığ Belediyesi tarafından inşa edilen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde, şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri daha gideriliyor. Elazığ Belediyesi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, (Biyolojik Azot ve Fosfor Giderimli Uzun Havalandırmalı Aktif Çamur Prosesi), ElazığBingöl Karayolu 17. kilometrede yer alan mevcut arıtma tesisinin yer aldığı yaklaşık 250 dönümlük arazi üzerinde inşa ediliyor. Çalışmalar kapsamında üç adet havalandırma havuzu ile üç adet biofosfor havuz inşası devam ederken, eş zamanlı olarak 6 adet son çöktürme havuzunun temel kazı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

GÜNDE 150 BİN METREKÜP ATIK SU ARITILACAK

Tesisin devreye alınmasıyla günlük 150 bin metreküp atık suyun arıtılacağı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde atık sular son teknoloji cihazlarla arıtıldıktan sonra yeniden doğaya deşarj edilecek.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “HEDEFİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ

 ON YILLAR İÇİN ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZMÜŞ BİR ŞEHİRDİR”

Çevrenin korunması, kaynakların etkin ve verimli kullanılarak gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarının altını çizen Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizde bir yandan altyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, bir yandan da ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde inşa çalışmalarımız sürüyor. Şehrimizi altyapısıyla güçlendirerek geleceğe hazırlıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla hem bugünümüze hem de geleceğimize kaliteli bir çevrede yaşam olanağı sağlamış olacağız. Şehrimizin gelecek on yıllarının önemli bir ihtiyacını karşılayacak tesisimiz çevre ve halk sağlığına katkı sağlarken, geleceğimize yapılmış önemli bir yatırım olacaktır. Hedefimiz önümüzdeki on yıllar için altyapı sorununu çözmüş bir şehirdir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol