Öne Çıkanlar 2023 yeniufuk elazığyeniufuk spor Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Bu haber kez okundu.

İLİN SPORU GÜNIŞIĞI’NDA!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Günışığı Gazetesi Spor Müdürümüz Özgür Yıldırım ile  ile Gazetemiz Köşe Yazarı ve aynı zamanda  Cimnastik Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat Kanal 23’te her hafta Salı günü yayınlanan “Telefinal” adlı programa konuk oldu ve gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu...

*YILDIRIM; “GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ”

Moderatörlüğünü Kanal23 Spor Müdürü Yusuf Boydak’ın yaptığı, Günışığı Gazetesi Spor Müdürü Özgür Yıldırım ve Cimnastik Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat konuk olarak katıldıkları Telefinal Spor Programı’nda Yıldırım, Elazığspor'un transfer tahtası, ilimizde yaşanan sportif faaliyetler konusunda önemli bilgiler verdi. Taraftarların en çok merak ettiği transfer çalışmaları konusunda detaylar veren Özgür Yıldırım; Bordo-Beyazlı taraftarlara da çağrıda bulunarak; "Şuana kadar 10 transfer yapıldı. Bir forvet ve solbek transferi ile transferi noktalayacaklar. Bence yapılan transferler hepsi nokta atışı. Yapılan transferlerle Elazığspor gücüne güç kattı. Yeni sezon, yeni stadyum, yeni umutlar ve birlik ve beraberlik içinde inşallah bu sene ipi göğüsleyeceğiz.  Taraftarlarımız sabırlı olsunlar. Maçlara gelip takımına destek olsunlar. Gün birlik ve beraberlik günü. Şahin Başkanımız ve Serkan Çayır önderliğinde inşallah güzel günler bizi bekliyor." dedi.

POLAT; “ANTRENÖR SAYIMIZ 9 OLDU”

Cimnastik İl Temsilcisi Ahmet Polat bu yıl katılım sağladıkları ANALİG müsabakalarında kız ve erkeklerin oluştuğu takımın Elazığ tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Polat; ’’Elde edilen başarı büyük bir beklentiyi beraberinde getirdi. İlimizde Gençlik ve Spor Kulübü olarak katıldığımız Anadolu Yıldızlar Liginde bir ilki gerçekleştirdik ve Elazığ tarihinde ilkleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl daha iyi başarı elde etmek için haftanın 7 günü antrenörlerimiz çalışıyor’’ dedi.

Ayrıca 2023 yılının son faaliyetinin Parkur branşına katılım sağlayacağını ifade eden Polat; Türkiye Şampiyonasının Mardin ilinde yapılacağını ve yeni bir branş olması nedeniyle milli takıma girmenin daha kolay olacağını vurguladı.

Polat, 2022 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Cimnastik antrenör sayısının 2 iken; 2023 yılında kadrolu ve ücretli olmak üzere toplamda 9’a çıktığını dile getirdi.

Polat; ‘’Cimnastik herkesin aklında kız branşı olarak bilindiğini fakat, Adem Asil ile İbrahim Çolak’ın elde ettiği Dünya Şampiyonluğunu olması erkeklerinde ilgisini arttı. Biz Analig’de elde ettiğimiz başarı ve antrenör sayımızın artması nedeniyle hem Analig ile Parkurda ses getiren il olma arzusundayız’’ dedi.

ORGANİZE VE ANTRENÖRLÜK KURSU AÇACAĞIZ

2024 yılı faaliyet programında Elazığ’a Türkiye Şampiyonasındaki Parkur yarışının ve Parkur Antrenörlük Kursu açmak için federasyon ile girişimde bulunduğunu ifade eden Polat, ‘’2 yıldır görev aldığı temsilcilik görevinde her organizeye bizzat katılım sağlayıp antrenörlerimin ve sporcularımın yanında yer aldım. Müsabakalarda federasyon yetkililerle olan diyaloğumuzu ilimizde de bir yada birden fazla organizeyi almak arzusundayız. 2024 yılı için Parkur yarışı ile Parkur Antrenörlük kursu açmak için girişimde bulunduk’’ dedi.

HAKEM CAMİASI KÖTÜ DURUMDA

Eski bir futbol hakemi olan Ahmet Polat, yapılan hakem değerlendirmelerde genel bir sıkıntı olduğunu ve bu sıkıntının Elazığ’da da çok kötü bir durumda olduğunu vurguladı.

Polat programda şu sözlere yer verdi; ‘’3 yada 4 sezon futbol hakemlerinde ciddi hatalar yapılmakta. Bizim zamanımızda göz teması kurarak iletişimi kuruyorduk. Şimdi bayrakta uyarı butonu var, kulaklık ile konuşma var bir de VAR odasında da hakemler tv’den izleyip hakeme yardımcı oluyorlar. Tüm bunlara rağmen halen sahada bir hakem nasıl oluyor da hata yapıyor ben anlamış değilim. Diğer spor branşlarda en üst düzeyde ücret alan da futbol hakemleri. Bari aldıkları ücreti hak etsinler’’ dedi.

ELAZIĞ’DA ABİ KONUMUNDA KİMSE YOK

Elazığ hakem camiasına da değinen Polat, her geçen gün düşüşe gittiklerini ve MHK’nin Türkiye geneli İl Hakem Kurullarında değişime gittiğini ve bu değişim içinde Elazığ’da olduğunu vurguladı.

Polat; ’’MHK yeni bir uygulama yaparak İl Hakem Kurullarını sınavla belirleyecek. Bence bu uygulama çok doğru bir karar. Hakemlik mesleğini uzun süre yapanların bu önemli göreve gelmesi en doğru karar. 2 yada 3 yıl hakemlik yapmakla camiayı tam olarak bilemez. İşin mutfağında yetişen kişi böylesi bir önemli göreve gelmeli. Hem başkanlığa hem de kurul üyeleri bu anlamda tecrübeli hakemlerden olmalı. Elazığ hakem camiasında da abi konumunda kimse yok. Basit olarak klasmanda orta hakemimiz yok. Bizim zamanımızda 4 ya da 5 hakem triyosu profesyonel maçlara gidiyordu. Şimdi Elazığ’da kaç orta hakem var peki? Denildiği gibi hakem camiası diyoruz. Kimse gözlemci yada temsilci camiası denilmiyor. Hakemleri bir üst kategoriye atmak lazım. Her geçen gün kötüye doğru gidiyor. Yeni oluşacak İl Hakem Kurulu inşallah hakemleri bir araya getirip bir ivme kazandırırlar’’ dedi.

BİRTEK ŞAHİN BAŞKANLA OLMUYOR

Elazığspor kulübünün yeni sezon değerlendirmesinde de bulunan köşe yazarımız Polat, takımın ekonomik sıkıntısının en büyük destekçisi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın tek kaldığını vurguladı ve bu destekçilerinin artması gerektiğini sözlerine ekledi.

Polat, programda yapılan transferler, yeni sezon için de iyi bir çalışma içerisine girdiğini ve yeni stadyumun büyük bir artı katacağına değindi. Polat, ‘’Elazığspor gibi köklü bir takımımızın bu konumda olması bizleri etkiliyor. Kötü durumda olan takımımıza maddi ve manevi destek veren başkanımız Şahin Şerifoğulları gibi birkaç kişi daha lazım. Çünkü takımın ayakta kalması için paraya ihtiyaç var. Bizler sponsorluk anlaşmasını ciddi bir çalışma yaparak bu sıkıntıyı çözmek mümkün. Yeni sezon için başka Elazığspor kulübümüze ve 23 Elazığ FK’ya başarılar diliyorum’’ dedi.

Elazığ'da ki diğer spor branşlarının da konuşulduğu program gece geç saatlere kadar sürdü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol