Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK Zülfü Demirbağ Türk Eğitim Sen BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ  malatya argovan spor

Bu haber kez okundu.

Kaçak Kesime İzin Verilmeyecek!

ÖZEL HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, Zabıta ekiplerinin, kurallara uymayan vatandaşlara Kabahatler Kanunu’nuna göre cezai işlem uygulanacağını söylerken, “7-24 nöbette olacağız.” dedi.

Yaklaşan Kurban Bayramı sıkılaşan denetimler hakkında gazetemize konuşan Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Ayaz, vatandaşların güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini sağlıklı bir şekilde yapması için tedbirlerin artırıldığını söyledi. Şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile kurban kesim ve satış noktalarının denetlediğini söylen Ayaz, halk sağlığının öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

KOMİSYON KURULDU

Paydaş kurumlarla, bayramda vatandaşların rağbet gösterdiği tatlı, şekerleme ürünlerini üreten depo ve satış yerlerinde de hijyen denetimi yapıldığını kaydeden Ayaz, “Zincir marketler, AVM'lerde bir çalışma başlattık. Valilik koordinesinde komisyon kuruldu. Ticaret il Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve bizim ekiplerimiz denetimlerini yapıyor. Bende ekiplerin başındaydım. Kapalı Çarşı bölgesinde gıda satış yapan yerler, tatlı, pasta imalathaneleri gibi yerlerde çalışma başlattık” dedi.

KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Ayaz, vatandaşların kurbanlık hayvanlarını toplu kesim yerlerinde kesmesi gerektiği konusunda uyararak, “Hijyenik bir ortamı sağlamak için sahada olacağız. Belediyenin ve Borsanın belirlediği kurban satış ve kesim yerlerimiz kuruldu. Buraların dışında kurban satış ve kesim yerleri yasaklandı. Belediyenin yeni Yeni Terminal Binası’nın üzerinde Güney Çevre Yolu’nda kesim ve satış yerimiz mevcut. Hazırlıklarımız bitti. Veteriner İşleri Müdürlüğü yaptı. Kaçak kesimlerle ilgili zabıta ekiplerimiz 7/24 görevde. Açık alanlarda, parklarda gelişigüzel kurban kesimine izin verilmeyecek. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacaktır.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol