Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

“Kalıcı Çözümler Şart!”

Eğitim Birsen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi yaptığı açıklamada eğitim çalışanlarının sorunlarını dile getirdi. Bahşi, eğitim çalışanlarının köklü sorunlarına kalıcı çözümler getirmeli dedi.
Bahşi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürülebilir politikaları hayata geçirmesi ve kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini ifade etti. Bahşi, “Köklü sorunlara kalıcı çözümler getirmesi gereken Millî Eğitim Bakanlığı’nın bu süreçte her anlamda sürdürülebilir politikalar benimsemesi, belirleyeceği politikalar öncesinde eğitimin paydaşlarıyla istişare etmesi, sorunların çözümü için önemli ve gereklidir” diye konuştu.

* ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME SÜRECİ TUTARLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALIDIR.

Öğretmen atama ve yer değiştirme sürecinde yaşanan sorunlara değinen Bahşi, sözleşmeli öğretmenlik konusu gibi eğitim çalışanlarının yaşadığını sorunlara değindi. Bahşi, “Öğretmen atama ve yer değiştirme süreci tutarlı ve sürdürülebilir olmalıdır. Öğretmenlerin bölgeler arası adaletsiz dağılımı eğitimde eşitsizliğe sebep olmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlik son bulmalı, kadroya geçiş düzenlemesinin belirsiz sonuçları giderilmelidir. Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksiklikler giderilmelidir. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır. Sözleşmeli öğretmen alımında Mülakatla atama yöntemi terk edilmelidir. Eğitimcilere şiddete karşı yasal düzenleme şarttır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol