Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Kar Yağışı Erken Geliyor!

Meteorolojik verilere göre, içinde bulunduğumuz sonbahar ve önümüzdeki kış ayları, El Nino etkisiyle bol yağışlı geçebilir.

El NİNO HAVA AKIMININ ETKİSİNDE

TRT Haber'in derlediği bilgilere göre; Dünya, El Nino hava akımının etkisinde. Meteorolojik verilerin ne söylediğini Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, TRT Haber'e anlattı.

“BOL YAĞIŞLI VE SOĞUK”
Dr. Bozyurt, özellikle sonbahar ve kış mevsiminin bol yağışlı ve soğuk geçmesinin beklendiğini belirtiyor. Ekim sonunda ve Cumhuriyet Bayramı döneminde de ciddi bir soğuk hava sistemi beklediğini söyleyen Dr. Bozyurt, Bu dönemde iç kesimlerde sezonun ilk karının düşmesinin mümkün olduğunu belirtiyor.


“CUMHURİYET BAYRAMI’NDA BAZI ŞEHİR MERKEZLERİNE KAR YAĞABİLİR”

Ekim ayında daha çok yağmur şeklinde yağışlar beklediğini belirten Bozyurt, ayın 15-20’sine dikkat çekiyor. Bozyurt: “Balkanlar üzerinden gelecek olan sistem soğuk ve yağışlı olacak gibi duruyor. Bu durumda yurdun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekliyorum. Ekimin 27-29’unda yine kuzeyden ciddi bir sistem bekliyorum. Hatta bu sefer, eğer sapmazsa, Cumhuriyet Bayramı dönemlerinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede azalacak. İç kesimlerde belki mevsimin ilk karı da yağabilir diye düşünüyorum. Mesela Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya gibi bazı şehirlerde sezonun ilk karı yağabilir. İstanbul ve çevresinde aralık ayına kadar çok üst seviyede yağışlar görülmüyor. Aralıktan itibarense yoğun yağışlar bekliyorum. Ocak ve şubat aylarında da deniz etkili kar yağışları olabilir.” dedi.

'KASIM AYINDA HEM KAR, HEM DE PASTIRMA YAZI VAR'
Kasım ayı için de tahminlerin yine soğuk havanın habercisi olduğunu ifade ediyor Bozyurt. “7-10 Kasım arasında yine çok ciddi bir soğuk hava kütlesi bekliyorum” diyerek bu soğuk hava sisteminin de kar yağışı getirebileceğini belirtiyor. Soğuk ve kar yağışlı günlerin ardından ise pastırma yazının geleceğini söylüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol