Öne Çıkanlar elazığhaber toki kentsel dönüşüm can kaybı  elazığ İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! ACILAR DİNDİRİLECEK

Bu haber kez okundu.

Karekod zorunluluğu başladı

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle e-Fatura başta olmak üzere e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu gibi birçok e-Belge ürününde karekod bulunması zorunlu hale geldi.


Her geçen gün artan e-belge (elektronik belge) kullanımını daha da yaygınlaştırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak adına yeni düzenlemeler hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında GİB tarafından e-Fatura kapsamında ciro limitlerinin düşürülmesinin hemen ardından, e-belge kullanım alanlarını genişletmek amacıyla yeni bir düzenlemeye daha gidildiği duyuruldu.

Temmuz ayında yayımlanan tebliğ doğrultusunda, 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle e-Fatura başta olmak üzere; e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Serbest Meslek Makbuzu, e-Müstahsil Makbuzu, e-Sigorta Komisyon Gider Belgesi, e-Döviz ve Kıymetli Maden Alım Satım Belgesi ve e-Adisyon uygulamalarında düzenlenen elektronik belgelerde karekod bulunması zorunlu hale geldi. Şimdiye kadar sadece belirli e-belge türlerinde bulunan karekod, GİB’in düzenlemesiyle birlikte neredeyse tüm elektronik belgelerde yer almaya başladı.

GİB tarafından yayınlanan Karekod Standardı Kılavuzuna göre; düzenlenen belgelerdeki karekodlarda vergi numarası, fatura tipi, fatura numarası, fatura tarihi gibi bazı bilgilerin yer alması gerekiyor.

Bu bilgiler, e-belge türlerine göre değişiklik gösteriyor. HABER MERKEZİ 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol