Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

“KDV ve ÖTV Artışının İptali İçin Talepte Bulunduk”

HABER: DİLEK YILDIRIM

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe, “KDV ve ÖTV” artışına ilişkin düzenlemenin iptali için Türkiye Barolar Birliği tarafından talepte bulunduklarını söyledi.

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere “KDV VE ÖTV” artışına ilişkin düzenlemenin iptali için Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından talepte bulunmuştur. Elazığ Barosu olarak, biz de yapılan KDV ve ÖTV artışlarının, özellikle dava masraf ve harçlarının yükseltilmesinin, Avukatların verdiği hizmetlerden de alınan KDV’nin %20’ye çıkartılmasının Anayasa’nın 73. maddesinde öngörülen adil denge ilkesinden uzak ve ölçülülük ilkesine aykırı şekilde, hak arama hürriyeti ile mülkiyet hakkının ihlaline neden olabileceği kanaatindeyiz. Vergilendirme yetkisi yasama organına verilmiş; yürütme organına, yasal dayanağı olmaksızın idari işlemle vergi koyma, değiştirme ve kaldırma yetkisi tanınmamıştır. KDV ve ÖTV miktarlarının arttırılması kararı vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik güçlükleri daha da büyütecektir. Bu nedenlerle, işbu yasal dayanaktan yoksun ve Anayasaya aykırı, KDV ve ÖTV artışına ilişkin düzenlemelerin iptali için TBB’nin başvurusunu doğru ve isabetli buluyor, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol