Öne Çıkanlar ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN MİNİKLERE SİNEMA KEYFİ BELEDİYE ÇARŞISI ESNAFI DERTLİ son yolculuğuna uğurlandı Keleştimur Ya Hafriyat

Bu haber kez okundu.

Keban ve Baskil Doğalgaz’a Kavuşuyor!

Aksa Doğalgaz, 2006 yılında hizmet vermeye başladığı Elazığ’da yatırım çalışmalarına devam ediyor.

Kentte 231 bin 141 abonesine kesintisiz gaz arzı sağladıklarının bilgisini veren Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, Genişleme çalışmaları doğrultusunda Keban ve Baskil İlçeleri’nde vatandaşların bu kış doğal gaz konforu ve ekonomisiyle ısınacağını kaydetti.

Hali hazırda sahada süren altyapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte yıl sonunda 4.680 konutun daha doğal gaza erişimini sağlayarak şebeke uzunluğumuzu 1.754 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Dündar; “Doğal gazı ulaştırdığımız bu bölgelerde 231 bin 141 abonemiz dönüşümlerini gerçekleştirdi, senelerdir evlerinde doğal gazı kullanıyorlar. Ayrıca 1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanacağı açıklanmıştı. Bu önemli fırsat, sıcak su ve mutfak tüketimine karşılık gelen harcamanın neredeyse bedelsiz olduğu anlamına geliyor. Dileyen hemşehrililerimizin bu imkândan gönüllerince yararlanabilmesi için bizler sahada çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” diye konuştu.

“KONFORLU VE EKONOMİK ENERJİ”

Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar Şirket olarak önceliklerinin her zaman daha fazla Elazığlı vatandaşımızı doğa dostu, konforlu enerji doğal gazla buluşturmak olduğunu belirterek; “Bunun için sahada var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Kömürle ısınan bir evin yılda ortalama 4,5 ton karbon salımına neden olduğunu söyleyen Dündar, doğal gazın diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında daha temiz ve konforlu olduğuna dikkat çekti. Doğal gazın kömür ve odun gibi yakıtlara göre daha temiz bir enerji olduğunu belirten Dündar, “Yandığında arkasında kül bırakmadığı gibi karbon monoksit ve kükürt bileşikleri oluşturmuyor, çevre ve insan sağlığına zarar vermiyor” dedi.

Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında doğal gazın bütçe ve çevre dostu olduğunu vurgulayan Dündar, “Yeni abone olacak vatandaşlar için bağlantı bedeline 4 taksit kampanyamız eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Kampanyamız kapsamında yeni doğal gaz aboneleri, doğal gaz konforundan temmuz, ağustos ve eylül ayı süresince anlaşmalı banka kredi kartlarıyla yararlanabilecekler. Ayrıca aboneler, ısınmada ithal kömüre göre 3,5 kat, elektriğe göre 4,5 kat, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre 4,5 kat daha ekonomik olan doğal gazı evlerinin her odasında veya isterlerse yalnızca mutfakta kullanabiliyor.” İfadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol