Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜME BELEDİYEDEN KATKI

HABER:DİLEK YILDIRIM

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan bu destek programı artan maliyetlerden dolayı kentsel dönüşüm kapsamında yapacakları konutlarda sıkıntı yaşayan vatandaşlara büyük bir destek sağlayacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ZORUNLULUKTUR

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin Elazığ’da da yaşanması kentsel dönüşüm konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Şu ana kadar yapılan hasar tespitlerinde 4 binin üzerinde yıkılması gereken binalardan dolayı kentsel dönüşüm Elazığ’da bir zorunluluk haline geldi.

75 BİN LİRALIK HİBE DESTEĞİ

Konunun kamuoyunda gündem olması Elazığ Belediyesini harekete geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde Kentsel Dönüşüm ile alakalı bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Kentsel Dönüşüme hız vermeleri gerektiğini savunarak bu 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yapılacak olan yapılara Elazığ Belediyesi olarak 75 Lira nakit desteğini hibe olarak vereceklerini söyledi.

KAYNAK; 500 MÜSTAKİL KONUTUN GELİRİ

Elazığ Belediyesi olarak kentsel dönüşüme katılacak vatandaşlara verecekleri 75 Bin Liralık hibenin kaynağını da açıklayan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Aşağı Demirtaş mevkiinde inşa edecekleri 500 adet müstakil konuttan elde edecekleri gelirleri kentsel dönüşüme katılacak olan vatandaşlara hibe olarak aktaracaklarını söyledi.

DEPREM HEPİMİZİN BİR GERÇEĞİDİR

Yaşanan depremler konusunda vatandaşın bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Şerifoğulları yapmış olduğu açıklamada depremin vatandaş olarak hepimizin bir gerçeği olduğuna dikkat çekti.

Önemli olan depremlere dayanıklı konutların yapılmasıdır diyen Başkan Şerifoğulları açıklamasında şunları kaydetti.

ŞEHİR ADINA AKSİYON ALACAĞIZ

Elazığ Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana şartlar ne olursa olsun gerektiği her yerde inisiyatif almayı bildik.

Bundan sonra da şehrimiz adına her türlü aksiyonu almaya hazırız.

Bu bağlamda şehrimizi güvenli yarınlara kavuşturmak için yeniden kollarımızı sıvadık.

Yaşanan son depremden sonra yıkılacak olan binalar kentsel dönüşümü kaçınılmaz kıldığı için yeni bir adımla Aşağı Demirtaş Mevkiinde 560 dönümlük alana inşa edeceğimiz 500 Müstakil Konutun satışından elde edeceğimiz gelirleri kentsel dönüşüme katılacak olan vatandaşlarımıza hibe olarak aktaracağız.

75 LİRALIK NAKİT DESTEĞİ

Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamayla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla görüşmelerinin devam ettiğini de aktaran Başkan Şerifoğulları görüşmelerin ardından 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasasına göre yapılacak olan riskli yapılara nakit desteği sağlayarak vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatmış olacağız dedi.

Başkan Şerifoğulları Aşağı Demirtaş Mevkiinde satışa sunacakları 500 adet müstakil konuttan elde edecekleri gelirlerden vatandaşa verecekleri katkının miktarının ise 50 ile 75 Bin lira olacağını söyledi.

                                                            

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol