Öne Çıkanlar Sözlerini Misliyle Kendisine İade Ediyoruz Merhum Necmettin Erbakan Dualarla Anıldı Dünyanın En Etkili Bilim İnsanı Arasında F.Üden 8 İsim Çalışmaları Yerinde İnceledi elazığsondakikahaber

Bu haber kez okundu.

Kimsesizlerin Kimsesiyiz

Engelli-Yaşlı Evde Bakım Hizmeti, Kurum Bakımı, Eğitim ve Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Rehberlik gibi modelleri ile hizmet verdiklerini belirten İl Müdürü Ali Sait Çeçen, 2023 yılında Bin 200 civarında aileye sosyal ekonomik destek, 5 bin 100 civarında aileye ise evde bakım ücreti desteği ödemesi yapıldığını söyledi.

ÖZEL HABER:  GÜLÇİN TURGUT

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, Günışığı - Yeni Ufuk Gazeteleri ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca’yı ziyaret etti. Ziyaretlerinde gazetemize özel açıklamalarda bulunan Müdür Çeçen, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların uygun hizmet modelinden yararlandırılması için gayret gösterdiklerini söyleyen Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, zor günlerde yakınlarının kendisine ve ailesine sırtını dönen kişilere ancak devletin sahip çıktığını vurgulayarak, “Aile sosyalin olduğu yerde kimsesizliği kabul etmiyoruz. Çünkü devletimiz herkesin kimsesidir.” dedi.

DEVLETİMİZ HERKESİN KİMSESİDİR

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait Çeçen, Bakanlıklarının, mağdur ya da ihtiyaç sahibi kesimlere ulaşarak desteğini devam ettirdiğini kaydederek, “Kurumumuz bebek, çocuk, genç, engelli, yaşlı, şehit yakınlarımız, gaziler ve kadınlarımıza, hizmet veren bir kurum. Bizim hizmetimiz bir günlük bebekle başlar, 100 yaşında kimsesiz birisinin definine kadar devam eder. Kimsesizlerin kimsesiyiz. Toplumda aile sosyalin olduğu yerde kimsesizliği kabul etmiyoruz. Çünkü devletimiz herkesin kimsesidir. Devletimizin şu anda ulaşamadığı hiçbir alan, birey, aile bulunmamaktadır.” dedi.

YATILI VE GÜNDÜZLÜ HİZMETLERİMİZ VAR

 Birçok alanda ve pek çok ihtiyaç sahibi kişiye yardım ettiklerini söyleyen Müdür Çeçen,“Yatılı hizmet verdiğimiz gibi aynı zamanda gündüzlü hizmetlerimiz de var. Önceliğimiz aile yanında bireylerimizi refaha ulaştırmak, desteklemek. Ekonomik anlamda bir sıkıntısı olduğu zaman bu çocuğumuzu ailenin yanında ekonomik olarak desteklemek. Ama ekonomik olarak desteklemenin çözüm olmadığı durumlarda da çocuğumuzun korunmaya muhtaçlık durumu varsa ise  yatılı hizmetler alıyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖNCELİKLE AİLE YANINDA DESTEKLİYORUZ

Kurumun engellilere yönelik çalışmaları hakkında bilgiler veren Müdür Çeçen, “Engellilerimizle ilgili faaliyetlerimiz var. Eğer aile yanında bakılabilecek durumdaysa bakım ücreti dediğimiz hizmetle öncelikle aile yanında destekliyoruz. Engelliye istediğimiz standartlarda bakımı sağlanamıyorsa o zaman da engellimizi alıp yine en üst düzeyde hizmetlerini yerine getiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜM PERSONELİMİZ VİCDANIYLA, MERHAMETİYLE ÇALIŞIYOR

Müdür Çeçen, vatandaşların her zaman yanında olduklarını dile getirerek; “Bütün hizmetlerimiz aile ortamını aratmayacak düzeyde. Tüm personelimiz en üstün gayretleriyle hoşgörüleriyle, vicdanıyla, merhametiyle bir bütünlük içerisinde görevlerini yapıyor. Sosyal yardımların bir kısmını bakanlığımız önceliğinde, bir kısmını da Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz olarak yapıyoruz.” dedi.

BİZE BAĞLI TOPLAM 10 KURULUŞUMUZ VAR

Hizmet konusunda yoğun gayret içerisinde olduklarını söyleyen Müdür Ali Sait Çeçen, “Bin 200 civarında ailemize sosyal ekonomik destek sağlıyoruz. 5 bin 100 civarında ailemize de evde bakım ücreti dediğimiz ekonomik destek hizmet modelimiz mevcut. İlimiz genelinde bize bağlı toplam 10 kuruluşumuz var. Bunun 7 tanesi yatılı hizmet kuruluşumuz. 3 tanesi gündüzlü bakım hizmet sunan kuruluşumuz. 3 kuruluşumuzda da çocuklarımızın bakımını üstleniyoruz. 2 kuruluşumuzda engellilerimize yatılı hizmet sunuyoruz. Bir kuruluşumuzda yaşlılarımıza huzurevi bakım hizmeti sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

450 ENGELLİMİZE HİZMET SUNUYORUZ

Özel gereksinimi olan bireylerin uygun hizmet modelinden yararlandırılması için hizmetleri olduğunu dile getiren Müdür Çeçen, “Ücreti devletimiz tarafından karşılanan bakım merkezlerimizde de yaklaşık 450 engellimize hizmet sunuyoruz. Gündüz hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Bize bazen ihbarla, bazen başvuruyla, bazen basınla, gelen ihbarları anlık değerlendiriyoruz.”dedi.

ASDEP SAHA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılması, psiko-sosyal ve ekonomik durumlarının incelenerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulan hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik, ASDEP çalışmaları olduğunu söyleyen Çeçen, “ASDEP saha çalışmalarımız var. Vatandaş bize gelmeden şehrin tamamını tarama dediğimiz yöntemle kendimiz gidiyor, tespit ediyoruz. Varsa bir sorun ilgili hizmeti sunuyoruz. Bu şekilde takibini yapıp insanlarımıza hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz bakanlık olarak mutlu bir toplum, müreffeh bir aile yapısını oluşturmak. Bunun için eğitimlerimiz devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMLERİMİZ VAR

Kurum vizyonunda eğitimlere de çok önem verdiklerini söyleyen Müdür Çeçen, “Hizmetlerin yanında sorunları önleyici ve koruyucu hizmet dediğimiz hizmet modellerimizle var. Bununla ilgili eğitimlerimiz var. Aile danışmanlıklarımız var. Boşanma süreci danışmanlıklarımız var. Tüm olayları en hassas şekilde değerlendirip olumlu sonuçlara kavuşturmaya sağlıyoruz.” dedi.

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Şiddetle mücadele çalışmaları olduğunu da kaydeden Müdür Çeçen, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Fiziksel şiddet olduğu gibi psikolojik şiddete de karşıyız. Şiddetin bir çözüm olmadığını vurgulamak istiyorum. Şiddet önleme ve izleme merkezi müdürlüğümüz var. Koruyucu ve önleyici hizmet olarak toplumu bilinçlendirme ve rehberlik çalışmalarımız yılın 365 günü devam ediyor. Jandarmamızla, emniyetimizle, STK'larımızla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz hizmetlerimiz mevcut. Biz sadece bilinçlendirebiliriz. Sonrasında ise toplumun her bir bireyinin sorumluluğunu taşıyıp şiddetin yanlış olduğunu, şiddetin toplumsal bir sıkıntı olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Biz bütün kesimlere ulaşmaya çalışıyoruz ama takdir edersiniz ki toplum bu konuda tam bilinçlenmedi.”dedi.

7’DEN 70’E HER KONUDA HİZMET VEREN BİR BAKANLIK

Kurumun sadece sosyal yardım kuruluşu olmadığını söyleyen Müdür Çeçen, kentin kültürüne, değerlerine, sosyo ekonomik profiline uygun çalışmalar yürüttüklerine vurgu yaparak, “Aile Sosyal Hizmetler denilince sosyal yardım kuruluşu olarak anılmak bizi üzüyor. Aile Sosyal Hizmetler 7’den 70’e her konuda hizmet veren bir bakanlık. Eğitim hizmetini götürürken insanlarımız gereksiz görüyor. Rehberlik çalışmalarını gereksiz görüyor. Danışmanlık hizmetini gereksiz görüyor. Sadece insanlarımızı arayıp bir hizmeti götürmek istediğimizde zaman bunu bir maddi yardım düşüncesiyle düşünmesi bizi üzüyor.” şeklinde konuştu.

AİLE SOSYAL HER YERDE VAR

 Özverili çalışmalara imza atıklarını kaydeden Müdür Çeçen, “Aile ve Sosyal Hizmetler olarak toplumun her alanındayız.  7/24 güzel insanlarımıza hizmet etmek de yarıştığımızı, koşturduğumuzu belirtmek istiyorum. Bir fert de olsa, bir ferdin mutluluğu bizim için toplumu tamamlayandır. Bir fertle bir toplumu biz ayırt etmiyoruz. Her kesime, her bireye, bebekten, yaşlıya, herkese ulaşmaya çalışan bir kurumuz. Aile sosyal her yerde her yerde var.”dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI ÖZENLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Elazığ’a hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Müdür Çeçen,            “Dışarıda kalan bir bebekte ilk akla gelen kurum biziz. Terk edilen bir çocuk da biziz. Terk edilen bir engelli de biziz. Şiddet uygulanan bir kadının başvuracağı yer biziz. Yine bizim için çok ulvi bir görev olarak gördüğüm şehit yakınlarımıza hizmetiniz var. Bir şehidimizin ilk haberiyle şehidimizin ailesinin yanında yer alıyoruz. Defin esnasında yanındayız. Defin sonrası cenazede taziyede yanlarındayız. Sonrasında düzenli olarak takiplerimiz var. En önemli gördüğümüz görevlerimizden birisidir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol