Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı gayrimenkul  elazığspor tff

Bu haber kez okundu.

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler Eğitimi Verildi

HABER: HATİCE CAN

 Eğitimi gerçekleştiren AFAD Arama Kurtarma Teknikeri Hamdi ÖZKAN, KBRN tehditlerinin, İnsan ve çevre için zararlı kimyasal maddelerin kasten veya kaza ile çevreye yayılmasıyla oluşan tehditler olduğunu söyledi. 

Bu tehditleri, toksik endüstriyel kimyasal maddelerin kaza sonucu çevreye yayılması ile oluşan tehditler, evde kullanılan tehlikeli kimyasal maddelerin oluşturduğu tehditler ve kimyasal ajanların savaş veya terör amacı ile kullanılması ile oluşan tehditler olarak sıralandığını ifade etti. 

AFAD Arama Kurtarma Teknikeri Hamdi ÖZKAN, herkesin aile ve afet acil durum planı yapması gerektiğini, bu kapsamda da hem yaşadığımız semt içinde hem de dışında ailemiz ile nerede toplanılacağı, aile üyelerimizin kişisel bilgilerinin plana yazılması, afet veya acil durum sonrası aile üyeleri ile aramızdaki iletişimi sağlayacak kişilerinin belirlenmesi ve plana hastabakıcıları, bebek bakıcılarını ve evcil hayvanlarınıza da dâhil etmeyi unutmamamız gerektiğini söyledi. 

Hamdi Özkan, yetkili kurumlar tarafından ev veya işyerinden çıkmama talimatı verilmesi durumunda, içeri hava girebilecek tüm sistemlerin kapatılması, iç kısımlarda bir odaya sığınılması, odanın açıklıklarını izole bant ve plastik örtü ile kapatılması, musluklardan su içilmemesi, iletişim araçlarından yetkili makamlarca yapılacak açıklamaların takip edilmesinin önem arz ettiğinin altını çizdi. 

AFAD Arama Kurtarma Teknikeri Hamdi ÖZKAN, radyasyonun, bir kaynaktan yayımlanan parçacık ya da dalga formundaki enerji olarak tanımlandığını söyledi. Hamdi ÖZKAN, radyolojik silahların etkilerinin, toplumda büyük ölçekli bir korku ve paniğe neden olacağını, gündelik hayatı etkileyip ekonomiyi sekteye uğratacağını, yüksek dekontaminasyon maliyeti nedeniyle ekonomik zarar oluşturacağını, yaralanma ve ölümlere neden olacağını söyledi. 

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat Konferans Salonunda gerçekleştirilen KBRN eğitimine hastane yöneticileri ve çok sayıda hastane çalışanı katıldı. 

afadÇevrefırat üniversitesiterörkaza

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol