Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Kredi kartlarından nakit avans kaldırıldı mı?

 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Seçimlerinin ilk turda sadece parlamento kısmının tamamlanması fakat cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması piyasalarda belirsizliği tetikledi. Böylece kur ve emtia gibi piyasalarda tedirginlik meydana geldi. En çok etkilenen bankacılık sektöründe ise bankaları koruması amacıyla yeni tedbirler devreye alındı. Bu durum vatandaşların ise canını sıktı.

Maaş hesabından nakit avans kaldırıldı. Nakit avans hesapları 28 bin lira olan bir vatandaş için bu tutar 3 bin liraya kadar indirildi.

KREDİ KARTLARINDAN NAKİT AVANS KALDIRILDI MI?

Evet kredi kartlarına nakit avans kaldırıldı. Bankalar belirli bir süre boyunca kredi kartlarına nakit avans vermeyecek.

KREDİ KARTINDAN NAKİT AVANS KALKTI MI?

Bankacılık sektörünü ilgilendiren karara ilişkin, “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” ifadelerine yer verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol