Öne Çıkanlar SARIÇİÇEK Otomobil Kamyonete Arkadan Çarptı: 2 Yaralı elazığhaber yeniufuk elazığyeniufuk Elazığ

Bu haber kez okundu.

Maden Ocağında Göçük!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi.

AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Hürriyet'te yer alan habere göre; bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çipler incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor...

"İÇERİDE 280 KİŞİ VAR"

Olayla ilgili TRT Haber'e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı." dedi.

CNN TÜRK'e konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da olayın 13.45 civarında olduğunu belirterek, 'Henüz belirlenemeyen bir göçük meydana gelmiş. 4 işçimizin şu an göçük altında olduğunu biliyoruz. İnşallah sağ salim tüm çalışanlarımıza ulaşırız diye dua ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) ise konuyla ilgili olarak ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bugün saat 13.45 sularında Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol