Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Malatyalı Depremzedelerden Elazığ İHH’ya Teşekkür

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği 6 Şubat depreminin ardından tüm imkanları ile başta Malatya olmak üzere deprem bölgesinde acil arama kurtarma, sıcak yemek yardımı, ihtiyaç malzemeleri temini gibi bir çok alanda yardımlar gerçekleştirmişti.

İHH tarafından Malatya’da Battalgazi Belediyesi yanında kurulan aşevi depremin ilke anından bu yana depremzedeler için gönüllü aşöıların katkılarıyla sıcak yemek yardımı yapmıştı. Sıcak yemek yardımını bugün itibariyle sonlandıran İHH deprem bölgesinde yardımlarına devam edecek.

Yardımlar hakkında bir açıklama yapan Kovancılar İHH Şube Başkanı Hüseyin Yılmaz, “Depremin ilk gününden bugüne gerek arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra lojistik destek olarak da buradaki mağdur insanlarımıza sıcak yemek yardımlarımız sabah bin kişi öğle vakti ise bin beş yüz kişilik olmak üzere devam etmiştir. Şu ana kadar yaptığımız yemekler için beş tona yakın et kullanıldı. Yapılan bütün yardımların maliyeti Yirmi Milyon TL tutarındadır. Biz demiştik ki acılar dinene kadar buradayız. Mazlum kişilerin yarınına umut olmak için burada olmaya devam edeceğiz. Bugün burada aşevimizi sonlandırıyoruz. Ama buradaki kardeşlerimizi ayakları üzerinde durana kadar gıda kolisi ve yardımlarımız olacak. Buradaki insanların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Özellikle Elazığ halkımıza teşekkür ediyoruz. Allah bütün hayır sahiplerimizden razı olsun. Onların destekleri sayesinde bizler buradaki mazlumlar arasında köprü olabildik” dedi.

Malatya İHH İdari İşler Sorumlusu Ahmet Mahmut Çolakoğlu ise, “Depremin ilk gününden bu yana komşu ilimiz Elazığ yardımımıza koştu. Ellerinden gelen her türlü desteği bize sağladılar. Allah onlardan razı olsun. Elazığ ve Elazığ halkına verdikleri gayretten dolayı Malatya İHH ve Malatya halkı olarak teşekkür ediyoruz. Ümmet olma bilincini ve komşularımızın akrabalıklarımızın dostluklarımızın bulunduğu Elazığ ili bu süreçte bizi yalnız bırakmadılar bizlere destek oldular. Bu desteklerinden dolayı Elazığ halkına Elazığlı hayırseverlere teşekkür ediyorum. Rabbim razı olsun yaptıklarına biz şahidiz. Rabbim de şahit olsun inşallah” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol