Öne Çıkanlar İl Özel İdare Farklı Branşlarda da Ses Getirme Hedefinde! Polis Ekipleri Maske Uyarısı Yapıyor ACILAR DİNDİRİLECEK  Elazığda 2. Etap 3 Bant Bilardo  Dünya KİCK BOKS Federasyonu

Bu haber kez okundu.

Merdivenaltı Ürünlere Dikkat

ÖZEL- HABER: GÜLÇİN TURGUT

2023- 2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere uyarıda bulunan uzmanlar, merdiven altı kırtasiye ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, ailelere ’ucuza aldanmayın’ çağrısı yaptı.

Elazığ’da 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacak ve 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek olan 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı öncesinde öğrencileri okul heyecanı, aileleri ise çocuklarının ihtiyaçlarının karşılama telaşı sardı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimine göre birinci ara tatil 13-17 Kasım'da uygulanacak. İkinci ara tatil ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Yarıyıl tatili 19 Ocak 2024 Cuma günü başlayacak. İkinci dönem ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak.

Uzmanlar, çocukların sağlığı için kalitesiz ve kanserojen madde içeren merdiven altı kırtasiye ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Çünkü boya kalemleri, kokulu silgiler, baskılı çantalar ve rengarenk kırtasiye malzemeleri öğrencileri cezbediyor.

Uzmanlar, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere uyarıda bulunurken, merdiven altı kırtasiye ürünlerinin tercih edilmemesi gerektiğini vurgu yapıyorlar.
Uzmanlar, Çocukların tükettiği gıdalar kadar, kullandıkları eşyaların da güvenli olması gerektiğine dikkat çekti. İl Müdürü Şahin, piyasada bulunan ve kalite-güvenlik testinden geçmemiş merdiven altı olarak tabir edilen kırtasiye malzemeleri, özellikle gelişme çağındaki çocuklar için önemli sağlık sorunlarını ortaya çıkardığını ifade ederek; "Merdiven altı olarak üretilen çanta, beslenme çantası, kalem kutusu, matara, kaplıklar pastel boya, suluboya, oyun hamuru, silgi ve diğer boyalarda; kanserojen olduğu için yasaklanan azo boyarmaddeler, alerjen boyarmaddeler, baskı ve boyalarda yumuşatıcı olarak katılan fitalatlar, bağışıklık sistemini tahrip eden ağır metaller kullanılabiliyor. Kanserojen boyarmaddeler ise deri ile temas sonucu deri tarafından direkt emilmektedir. Velilerimiz sprey boyaların ve yapıştırıcıların su bazlı olması ve solvent içermemesi konusunda da hassas davranmalılar, kokulu kırtasiye malzemelerine dikkat etmeliler. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklarını koruyarak büyümeleri için, özellikle okul ürünleri konusunda seçici olmamız gerekmektedir.” ifadelerine yer verdiler.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol