Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

MİLLETVEKİLİ EROL: ELAZIĞ’I LOJİSTİK MERKEZ YAPABİLİRİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesinin fırsata çevrilerek bundan sonraki süreçte olası afetlere karşı Elazığ’ın lojistik merkezi haline getirilebileceğini söyledi.

ELAZIĞ’A YENİ BİR TİCARİ MARKA VEYA DEĞER EKLENEBİLİR.

 Elazığ’ın afeti fırsata çevirerek yeni bir misyon üstlenebileceğine dikkat çeken Erol; “Afet Bölgesi ilan edilmesini yeni bir fırsata çevirme şansımız var. Elazığ yeni misyon üstlenebilir. Elazığ’a yeni bir ticari marka veya değer eklenebilir. Nedir Bu? Elazığ’ı lojistik kent yapabiliriz. Bakın Deprem bölgelerindeki deprem sonrası çevre iller dahil hepsi çöktü ama Elazığ ayakta kaldı. Eğer Elazığ bu afet bölgesi süresini doğru yönlendirir, yani çürük yapılarını, riske açık binalarının hepsini yenilerse, depreme hazırlıklı ile haline gelir. İleriki süreçte Bingöl’de, Tunceli’de, Diyarbakır’da Muş’ta Sivas ve Malatya’da olabilecek yeni depremlerde burası lojistik merkezi olabilir. Yani deprem bölgelerinin ihtiyaçlarını karşılayan; yeme içme barınma ve insan kaynağını karşılayabilen bir il haline getirebilir.”

*EN UYGUN YER  ELAZIĞ

Konuyu Afet Başkanlığında Vali ve belediye başkanıyla görüştüklerini aktaran Erol; “Onun içindir ki Elazığ bir dahaki dönem deprem müdahalelerinde pilot il olabilir. Bugün bunu Afet Başkanlığında İlimizin valisi ve belediye başkanıyla da konuştum. Onlara da karşılıklı görüş alış verişinde bulunduk. Böyle bir düşünce ortaya çıktı. Bunu önümüzdeki süreçte Elazığ ve Türkiye gündemine getireceğiz. Afet müdahale ve planlamalarında altyapısı binasıyla tecrübe ve deneyimiyle dinamikleriyle kaynaklarıyla gıda stoklarıyla olan illeri lojistik merkezi haline getirin çevrede herhangi bir deprem olduğu zaman anlık müdahaleye ihtiyaç var ve burada en uygun yer de Elazığ” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol