Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrasında ilk olarak ülke genelinde daha sonra ise deprem bölgesinde okullar tatil ilan edildi.

Deprem bölgesindeki duruma ve çalışmalara göre okullar birer birer açılırken yaşanan süreç nedeniyle yapılacak olan sınavlar için nasıl yol izleneceği merak konusu oldu. İlk olarak geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile üniversite sınav tarihleri belli oldu. ÖSYM'nin yayınladığı sınav takvimine göre, 17-18 Haziran'daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( YKS) oturumları için başvurular başladı. İkinci dönem konularının yer almayacağı sınava ilişkin alınan kararlar yürürlüğe girdi. 

LGS SINAVI 4 HAZİRAN'DA

Üniversite sınav takviminin belirlenmesinin ardından Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavının tarihi de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada LGS sınavının 4 Haziran'da gerçekleştireceğini duyurdu. 

Deprem nedeniyle 2023 LGS'de 8. sınıfın ikinci dönem konularından soru yer almayacağını anımsatan Bakan Özer, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nun yarın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklanacağını belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol