Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK Zülfü Demirbağ Türk Eğitim Sen BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ  malatya argovan spor

Bu haber kez okundu.

Minibüsçüler zam istiyor! Yılmaz; “12 tl olsun!

ÖZEL HABER-GÜLÇİN TURGUT

Şehir İçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Mehmet Fethi Yılmaz, artan girdi maliyetleri nedeniyle minibüs ücretlerine zammın kaçınılmaz hale geldiğini, ulaşım hizmetine zam desteği beklediklerini kaydetti. 

Elazığ’da ulaşım sektöründe hizmet veren esnafın sorunları bitmiyor. Akaryakıt, yedek parça gibi kalemler başta olmak üzere meydana gelen maliyet artışları, esnafı olumsuz etkiledi.

*ESNAFI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Şehir içi Minibüs Kooperatifi Başkanı Mehmet Fethi Yılmaz, Akaryakıta yapılan zamlardan sonra esnafın zor günler geçirdiğini belirterek maliyet zamların da minibüs esnafının belini büktüğünü söyledi. Yılmaz, “Özellikle minibüsçü esnafımızın çok zor günlerden geçtiğini akaryakıtın çok pahalı olduğunu malumunuz herkes biliyor her gün mazot fiyatlarımız artıyor. Gerçekten minibüsçü esnafımız çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Şuanda evine ekmek götüremeyecek durumdayız. Keza parça durumu aynı, lastik bizim minibüs giderlerimiz aynı şekilde şoför sigortalarımız artmış durumda şuanda biz çok kötü durumdayız. Bunun yanında sadece gider kalemi olarak akaryakıtı düşünmeyin. Minibüsçü de sonuçta evine ekmek götürüyor, et götürüyor, süt götürüyor. Yani bu hayat şartlarında minibüsçü de kiracıdır, çocuğu üniversite okuyanlar var. Minibüsçüler de evine ekmek götürmek zorunda. Bizim Bağ-Kur, SSK primlerimiz artmış, lastik fiyatlarımız parça fiyatlarımız, aracın kendi fiyatları aşırı derecede artmış alamıyoruz. “ dedi.

*MAZOT VE PRİM DESTEĞİ İSTİYORUZ.

Minibüs Ücretlerinin 10-12 TL’ye yükseltilmesi durumunda tekerleklerinin döneceğini ifade eden Yılmaz, devletten ise mazot ve prim desteği istediklerini kaydetti. Yılmaz; “10-12 TL bizi kurtarır, yani tekerimiz döner. Devletten şöyle bir destek istiyoruz. Belki ülkemizin şartları bu zamları gerektirdi ama sonuçta biz de akaryakıta dayalı ağır şartlarda çalışan esnaflarız. Devletten mazot desteği veya işte prim desteği istiyoruz. Talebimiz bu yönde. Özellikle vatandaşlarımız da bu zam konusunda belki esnafına tepki gösterir ama hayat şartları ne oldu? Onu akaryakıtın işte bu girdilerin de kendilerine yüksek olduğunu bilmelerini isteriz.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol