Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı gayrimenkul  elazığspor tff

Bu haber kez okundu.

MOBESE VE BEKÇİ İSTİYORUZ

Belediye Çarşısı Esnafları, yaşanan hırsızlık olaylarından mağdur olduklarını dile getirerek çarşılarının güvenliği için önlemlerinin artırılmasını talep ederek MOBESE ve geceleri bekçi istediler.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Belediye Çarşısı Esnafları yaşanan hırsızlık olaylarından dertli olduklarını belirterek, mağduriyetlerini gazetemize anlattılar.

Son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarından yakınan esnaflar, artık bir çözümün bulunmasını beklediklerini söylediler.

Artan hırsızlık olaylarından mağdur olduklarını belirten esnaflar güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep ettiler.

KLİMA BORULARINI KESMİŞLER

Belediye Çarşısı Esnaflarından Mustafa Işık, son zamanlarda sürekli hırsızlık olayının yaşandığını dile getirerek;  “Geçen hafta iki esnaf arkadaşımızın klima borularının bakırlarını kesip götürmüşler. Geçen yıl yine bir arkadaşımızın dükkânını açmışlardı.  Bunun gibi birçok hırsızlık olayları yaşıyoruz. Emniyete bildirdik geldiler sadece bilgi edindiler, tutanak tutmadılar.” dedi.

BEKÇİLER BURAYA DÜZENLİ GELMİYOR

Işık, çarşılarında en büyük sorunun Mobese kameralarının ve çevrede yeteri kadar bekçi olmadığını ifade ederek; “Bekçiler buraya düzenli gelmiyor.

  Biz düzenli olarak bu bölgeye bekçi istiyoruz. Çünkü bu bölge geniş bir alan, bekçiler buraya gelene kadar hırsızlar gitmiş oluyor. Çarşı binamız konut alanın dışında kaldığı için, geç saatlerde ailelerin geldiği bir yer değil.” diye konuştu.

ENDİŞELENİYORUZ

Konum olarak merkezi bir yer olmasına rağmen akşamları metruk bir yer haline geldiğini belirten Işık; “Belli bir saatten sonra metruk hale geliyor. Çok rahat hırsızlık yapabiliyorlar. Bu olayların daha çok artmasından endişeleniyoruz. Sokakların başına sonuna, ana arterlere, mobese istiyoruz. Bu bölgede mobeseye çok ihtiyaç var. Çünkü burada gece saatlerinde hiç kimse olmadığı için çok rahat bir şekilde hırsızlık oluyor. Çok mağduruz, emniyetten bekçi ve mobese talep ediyoruz. Bizlere yardımcı olursa çok mutlu oluruz.” ifadelerini kullandı.

ESNAF MAĞDUR

Çarşı esnaflarından Resul Akar ise sıkıntının had safhada olduğunu kaydederek, “Hırsızlık olayları burada hat safhada. Çarşımız merkezi bir yerde olmasına rağmen ışıklandırma çok az. Karanlık yerler çok fazla olduğu için hırsızlık olayları da çok rahat oluyor. Akşamları belli bir saatten sonra aileler gelemiyor. Hırsızların cirit attığı yer oluyor, esnaf mağdur ediliyor. Mobese, bekçi olursa birde ışıklandırma fazlalaşırsa daha iyi olur. Esnaflar olarak bu konuda şikâyetimiz çok. Bu durum endişe verici. Yetkililerin bize yardımcı olmalarını istiyoruz. “

HER GEÇEN GÜN HIRSIZLIK OLAYLARI ARTIŞ GÖSTERİYOR

Güvenlik konusunda yaşanan sıkıntıları dile getiren Ömer Faruk, “Yaklaşık 15 yıldır bu çarşıda esnafız,  çarşımızın genel sıkıntısı aydınlatma sıfır, güvenlik kameraları yok. Çarşımız İzzet Paşa Camisi’ne, ana caddeye  10-15 kilometre olmasına rağmen hava karardıktan sonra buraya bir bayan, aile alışverişe gelemiyor. Işıklandırma yetersiz. Güvenlik bu bölgede yetersiz. Belediyemiz, çarşının çevre düzenlemesini yaptı. Ama güvenlik zafiyeti, bizi endişelendiriyor esnaf olarak. Çünkü çarşımızda her geçen gün hırsızlık olayları artış gösteriyor. Yetkililerden, bu bölgenin güvenliği için Mobese ve Bekçi talebinde bulunuyoruz.” şeklinde konuşu.

MOBESE VEYA BEKÇİ OLSA MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLİR

Dükkânlarında hırsızlık olayının yaşandığını söyleyen, Arzu Can Polat da, “Maalesef çarşımızda hırsızlık olayları çok fazla. Bizin dükkânımızın klima hortumları da çalındı. Işıklandırma artırılsa, bu bölgeye mobese veya bekçi olsa mağduriyetimiz giderilir. Güvenlik yetersiz olduğu için hırsızlık olayları da rahat olabiliyor. Bekçi var ama çok geniş bir alana baktıkları için olay anında yetişemiyorlar. Yani bekçi gelene kadar hırsız gitmiş olabiliyor.” dedi.

AKŞAMLARI METRUK BİR YER OLUYOR

Akşamları bölgenin tinercilerin ve hırsızların yeri olduğunu aktaran Mehmet Akgül, “Buralar akşamları metruk bir yer oluyor. Tinercisi, hırsızı hepsi burada. Esnaf olarak mağduruz. Yetkililerden bekçi ve mobese istiyoruz. Yoksa bu hırsızlık olayları her geçen gün artış gösterecek. Birde geçen gün kapalı çarşının yan tarafında çökme oldu. Buna benzer üzücü olayların yaşanmaması için çevre düzenlemesinin daha sağlıklı, kontrollü olmasını istiyoruz.”  ifadelerini kullandı.

ÇARŞIMIZIN KONUMU MERKEZİ YER FAKAT GÜVENLİK YETERSİZ

Çarşılarında en büyük sorunun Mobese kameralarının olmadığını kaydeden Mehmet Emin Özdemir ise, “20 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Son günlerde çarşı esnafı olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Çarşımızın konumu merkezi yer fakat güvenlik sıfır. Çok fazla esnaf arkadaşlarımızın dükkanları işyeri soyuldu, bu durum endişe verici. Emniyetimizden isteğimiz bize yardımcı olsunlar. Mağduriyetimizi gidersinler. Mobese ve Bekçi olursa bu olaylarında önüne geçilir diye düşünüyorum.” dedi.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol